Diyabet hamilelikte kabus olmasın !

Diyabet hamilelikte kabus olmasın !

Diyabet hastası olan anne adayları için derlediğimiz 5 maddelik liste daha rahat bir hamilelik geçirmenize yardımcı olacak.

 

LEYDİTÜRK ÖZEL / Hamileliğin zorlukları eğere diyabet hastasıysanız kat kat artar. Diyabet hastası olan hamile veya anne adayları kadınlar için dikkat etmesi gereken 5 noktayı uygulamak sandığınızdan basit olacak... Diyabet olmak demek sağlıksız bir hamilelik dönemi geçireceğiniz anlamına gelmiyor!
 
- Kan şekeriniz ne az ne yüksek olsun. Her iki uçta olmak da zararlı çünkü vucudunuz bu hallerde ''bebek yapmaya elverişli ortam yok'' deyip döllenmeyi gerçekleştirmez.  
 
- Diabeti iyi bilen bir gebelik ve doğum uzmanı arayın. Hamilelik süresince hastane ziyaretleriniz sık olacak ve sizi iyi anlayan bir doktor için iyi bir aşatırma şart.
 
- Ağızdan alınan diabet haplarından uzak durun. Tip 2 diyabetiniz varsa bu öneriyi dikkate alabilirsiniz çünkü bir çok kadın hapları bıraktığını söylüyor. Eğer Tip 1 diyabetseniz insülin iğnesine devam etme konusunu doktorunuzla mutlaka tartışın.
 
- Sabah hastalığı olarak bilinen rahatsızlıktan korunmak için her zaman yanınızda tuzlu ve 0 yağlı krakerler bulundurun. Yataktan kalkmadan önce bile ağzınıza bir kraker atarak rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz. Bu rahatsızlıkla ilgili diğer kolay tedavi opsiyonlarınızı doktoronuza danışın.
 
- Aklınıza takılan büyük soruları ilk önce internette aratın ve sorunun neyle ilgili olabileceği hakkında fikir sahibi olun. Kan şekerinizi kontrol etmek kadar bilinçle sorun ve çözümlere yaklaşmak da önemlidir.