Diz ağrıları için yeni nesil tedavi yöntemi geliştirildi

Diz ağrıları için yeni nesil tedavi yöntemi geliştirildi

Türkiye ve orta doğu ülkelerinde, diz ağrıları ve diz kireçlenmeleri daha fazla görülüyor.

Genvisc Gplus ve CoreGen Doku Rekonstrüksiyon Materyali Ürün Danışmanı Dr.Burhanettin Can Burak “Türkiye ve orta doğu ülkelerinde, orta ve ileri yaş grubunda Avrupa nüfusuyla kıyaslandığında diz ağrıları ve diz kireçlenmelerinin çok daha fazla görüldüğünü söyledi.

Doku Rekonstrüksiyon Materyali Ürün Danışmanı Dr.B. Can Burak diz ağrıları ve diz kireçlenmesinin nedenleri olarak; “Çömelme hareketi gerektiren; ağır eklem hareketleri orta doğu kültürlerinde çok daha yaygın olarak yapılmaktadır. Bunun dışında spor yapan genç nüfusta da menisküs yırtığı veya zedelenmeleri ve bağ lezyonları sonucu diz ağrıları çok sık görülmektedir” dedi.

Diz ağrısı şikayeti ile, tedavi merkezleri ve ortopedi doktorlarına başvuran hastalarda yapılan muayene ve tetkikler sonucunda konulan teşhise göre (1,2,3. Derece Diz kireçlenmeleri, Dejeneratif meniskopti ve dejeneratif eklem rahatsızlıkları) tedavi yöntemleri belirlenir. 90’lı yıllardan beri ülkemizde ve dünyada bu teşhisler ile gelen hastalara intra-artiküler enjeksiyon ve gıda takviyesi yolu ile tedavi desteklenirdi.

Eklem içi enjeksiyon kullanımında Avrupa’nın gerisindeyiz!

Ülkemizde ve Ortadoğu’da eklem içi enjeksiyon kullanımı, Batı ülkeleri ile kıyaslandığında son derece geride kalmaktadır. Genvisc™Gplus ve CoreGen™ Doku Rekonstrüksiyon Materyali Ürün Danışmanı Dr.B.Can Burak‘nın verdiği bilgiye göre 750 milyon nüfusa Avrupa toplumunda yıllık eklem içi enjeksiyon kullanımı ortalama 60 milyon adet iken, 75 milyon nüfusa sahip olan Ülkemizde yıllık eklem içi enjeksiyon kullanımı ortalama 450 bin adettlerde kalıyor. Dr.B.Can Burak bunun sebebini şu şekilde açıklıyor: “Avrupa ülkelerinin çoğunda tedavide kullanılan eklem içi enjeksiyon ürünlerinin sağlık sigortaları kapsamında devlet tarafından karşılanması ve ürünlerin toplum tarafından bilinirlilik veya ulaşılabilirlik oranının yüksek olmasıdır.”

Yeni Nesil Eklem İçi Rekonstrüksiyon Materyali

Günümüze kadar hyaluronik asit preparatları ile intra-artiküler enjeksiyon yapılarak eklem içi kayganlaşma sağlanırken, günümüzde yeni nesil 3 etken maddenin bir araya getirilerek oluşturulan kombinasyonun eklem içi enjeksiyon uygulaması ile kıkırdak onarıcı etki sağlanarak diz ağrılarının giderilmesi ve azaltılması ,diz kireçlenmesine giden sürecin yavaşlatılması amaçlanmaktadır.

Kıkırdak tedavisi alanında, Türk girişimciler tarafından Almanya, Frankfurt’ta kurulup bio-medikal pazarında faaliyet gösteren Phibio GmbH, yeni nesil kıkırdak onarıcı eklem içi doku rekonstrüksiyon materyali olan Genvisc™ gplus ve CoreGen™ ürünlerini dünya pazarına sundu.

Geliştirilmiş olan, Doku Rekonstrüksiyon Materyalleri; Hyaluronan, Kondroitin Sülfat ve N-Asetilglikozamin ihtiva eden üç aktif maddenin bir araya getirilmesi ile oluşturulan bir Glikozaminoglikan (GAG) bileşenidir.

Söz konusu  teknoloji ile, kıkırdağın sağlıklı kalmasını sağlayan, kıkırdağın doğal bileşenlerini oluşturan glikozaminoglikanların (GAG), eklem içine doğrudan enjekte edilerek kıkırdaktaki GAG sentezini arttırması hedefleniyor. İçeriğindeki GAG bileşenleri ile Genvisc™gplus ve  CoreGen™, kıkırdak yıkımını engelleme, doku yenileme ve kıkırdak onarımını desteklemektedir.

Protez Ameliyatlarına SON!

Genvisc gplus ve CoreGen, diz kireçlenmelerinin ve kıkırdak yıkımının başlangıcında, erken teşhis ve uygulama ile diz protezi ameliyatlarına gerek kalmadan tedaviyi desteklediği ve aynı zamanda kıkırdak harabiyetinin ileri seviyelerinde ise diz protezi ameliyatlarını belli dönemlerde ötelediği uzman farmakolog ve doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmalarda onaylanmıştır.