Dr. Öz'den 6 mucize karışım

Dr. Öz'den 6 mucize karışım

İşte Mehmet Öz'ün sizler için hazırladığı mucize karışımların tarifleri...

Enerjiniz mi düşük? Cildiniz eskisi gibi parıldamıyor mu? Yine mi nezleye yakalandınız? Merak etmeyin her derdin bir devası, her sorununuza iyi gelecek ayrı bir karışım var.

1-Karadeniz mucizesi

Günlük ihtiyacınız olan hemen hemen bütün besin maddelerini bu karışımla alabilirsiniz. Diyetinizden yeteri kadar vitamin alamadığınızı düşünüyorsanız bu kokteyl ihtiyacınız olan besin maddelerini almanızı sağlar ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan deposu. Papaya, günlük önerilen C Vitamini değerlerinden daha fazlasını sunarak bağışıklık sisteminizi güçlü kılar ve hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Karalahana ve ıspanak magnezyum ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamaya yararken elma ve muz da antioksidan almanızı sağlıyor.

Malzemeler:
(Bir porsiyon için)
140 gram papaya
35 gram kara lahana
35 gram ıspanak
1/2 muz
1/2 yeşil elma

Yapılışı:
Bütün malzemeleri blendıra koyun. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

2-Yeşilin 50 tonu

Bu yüksek lifli ve düşük kalorili kahvaltı içeceğiyle güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. Favorim olan bu karışım lif bakımından zengin, düşük kalori içeren ve bol vitaminli bir içecek.

Malzemeler:
(3-4 porsiyon için)
450 gram ıspanak
1/2 salatalık
1/4 kereviz yumrusu
1/2 demet maydanoz
1 demet nane
3 havuç
1/4 portakal
1/4 limon
1/4 ananas

Yapılışı:
Bütün malzemeleri blenderda karıştırın. Afiyet olsun.

3-Sabah güzeli

Kusursuz ve ışıldayan bir cilt sadece güneş kremi veya en son çıkan antioksidan serumlar kullanmak anlamına gelmiyor. Kusursuz bir cilt aynı zamanda beslenmenize özen göstermenizi gerektiriyor. Besleyici değerleri yüksek meyve-sebze ve diğer besinleri tüketmek cildinizi içten dışa besleyerek güzelleşmenizi sağlar.

Malzemeler:
1 adet orta boy dilimlenmiş şeftali
2 yemek kaşığı parçalanmış avokado (Hass çeşidi)
1/3 fincan tatlandırıl-ma-mış donuk çilek
3/4 fincan yağsız yoğurt
3 yemek kaşığı yüzde 100 nar suyu
1 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı
1 çay kaşığı saf vanilya özü

Yapılışı:
Bütün malzemeleri blendıra koyun. 15 saniye boyunca püre haline gelmesini veya iyice homojenize olmasını bekleyin. Büyük bir bardağa koyun. Pipetle servis edin.

4-Naciye narenciye

Nezle ve grip mevsiminde virüs veya bakteri kapmak neredeyse kaçınılmaz. Bu C vitamini deposu smoothie ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini almanıza yardımcı olacak. Bu lezzetli karışım bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olarak sağlığınızı geri kazanmanızı sağlar.

Malzemeler:
2 portakal
1/2 kantalup kavunu
1 fincan çilek
1 domates

Yapılışı:
İki portakalı
sıkın ve suyunu diğer malzemelerle karıştırın.
Buzla birlikte
blendırdan geçirin.

5-Yedek pil

Eğer güne yüksek enerjiyle başlamak istiyorsanız tam size göre olan bu smoothie, kan damarlarının esnemesine ve kan akışının hızlanmasına yardımcı olan karpuz gibi sağlıklı meyve ve sebzelerle dolu. Ayrıca içindeki hindistancevizi suyu vücudun susuz kalmamasını sağlayan en önemli malzemelerden biri. Bir kere yaptıktan sonra dondurup, tüm hafta boyunca tüketebilirsiniz.

Malzemeler:
(450 ml’lik birkaç porsiyon için)
4 kâse kesilmiş ananas
4 kâse kesilmiş karpuz
1.8 litre hindistancevizi suyu
1 paket bebek ıspanak
1 paket dondurulmuş yabanmersini
2 adet yeşil elma veya 2 adet muz

Yapılışı: 
Bütün malzemeleri katı meyve sıkacağında karıştırın ve 450 ml’lik servislere dökün. Kalanı daha sonra içmek için dondurabilirsiniz. Afiyet olsun.

6- Enerji bombası

Bu smoothie lezzetli bir içecekten çok daha fazlası. Bir yudum aldıktan sonra enerji seviyenizin yükseldiğini göreceksiniz. 250 kalorinin altındaki bu tazeleyici karışım güne güzel bir başlangıç yapmanın harika bir yolu.

Malzemeler:
(2 porsiyon için)
2 yemek kaşığı yüzde 100 saf kakao tozu
2 yemek kaşığı yumuşak kıvamlı doğal fıstık ezmesi
1 orta boy olgun muz
1 bardak yağsız yoğurt
4-6 küp buz
1 tutam tarçın

Yapılışı:
Fıstık ezmesi, kakao, yoğurt ve buz küplerini blendıra koyarak yüksek hızda karıştırın. Muzu dilimleyin, karışıma ekleyin ve tekrar blendırdan geçirin. Smoothie’nizi bardaklara dökerek servis edebilirsiniz. Ekstra lezzet için üzerine biraz tarçın serpebilirsiniz. Besin değeri porsiyon başına 245 kalori ve 16 gram protein.

Hürriyet