Eksik dişler gıcırdatma nedeni

Eksik dişler gıcırdatma nedeni

Günlük yaşam streslerinin temel neden olarak gösterilen diş gıcırdaması, aslında eksik dişlerden kaynaklanıyor.

Dentapolitan Diş Hastanesi Diş hekimi Fatma Tüylüoğlu, "Toplumun büyük bir çoğunluğunda görülen ve gece uykuda diş sıkmayla başlayan problem, artık günlük yaşantıda uzun süre süren diş gıcırdatmayla karşımıza çıkmaktadır. Stresler temel kaynak olarak gösterilsede diş dizilimi bozuklukları ve hatalı kapanışlara sahip olan bireylerde de diş gıcırdatmasını sıklıkla görmekteyiz" dedi.

İstemsiz diş sürtünemesinin halk arasında "diş gıcırdatma" olarak adlandırıldığına dikkat çeken Tüylüoğlu, "Toplumun büyük bir çoğunluğunda görülen ve gece uykuda diş sıkmayla başlayan problem, artık günlük yaşantıda uzun süre süren diş gıcırdatmayla karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşanılan stresler temel kaynak olarak gösterilsede ortodontik diş dizilimi bozuklukları ve hatalı kapanışlara sahip olan bireylerde de diş gıcırdatmasını sıklıkla görmekteyiz"diye konuştu.

ÇENE KİLİTLENMESİNE YOL AÇABİLİR!

Diş gıcırtmasının ağız, diş ve çevre dokularda geridönüşü olmayan problemlere yol açtığına vurgu yapan Tüylüoğlu, "Diş sert dokularında aşınma, dişlerde kırılma, aşırı hassasiyet, diş eti dokularında problemler dişlerde sallanma, baş boyun bölgesinde ağrı, çene ekleminde problem, ağız açıp-kapmada kısıtlama, çene kitlenmesi gibi birçok problemlerle karşılaşabiliriz" şeklinde konuştu.
Dentapolitan Diş Hastanesi Diş hekimi Fatma Tüylüoğlu, şöyle devam etti:

"Diş gıcırtmasınına sahip hastalar özelikle bu tedavinin birçok dokuyu etkilediğini bilmeli ve konuda uzmanlaşmış çene cerrahisi uzmanı ve çene ortopedisi uzmanından oluşan ekip tarafından muayene edildikten sonra, tedavi için teşhis ve planma yapılması gerekir. Bu teşhis planlama da ileri teknoloji görüntülemeye ihtiyaç duyulur. Kişiye özel eklem splintleri kullanımını takiben planlama yapılarak gerekli durumlarda ilaç tedavisi, eklem içi yıkama yapılabilinir. Eksik dişler varsa bunlarda yapılıp, hasta düzenli kontrollere çağrılır."

Leyditurk.com