Elma sirkesi diyabeti tedavi eder mi?

Elma sirkesi diyabeti tedavi eder mi?

Son yıllarda elma sirkesi özellikle, yardımcı sağlık toniği olarak ön plana çıkartılmaktadır.

"Tedavi" belki çok güçlü bir kelime gibi görünebilir fakat, sirke kan şekerini düşürüyor. Peki beslenmenize sirkeyi nasıl eklersiniz?

Elma sirkesi: Yüzyıllar boyunca sirke birçok farklı amaç için kullanılmaktadır; turşu yapmak, yeşillikleri arındırmak, kahve makinesini temizlemek, salata sosu ve hatta silah temizleme… Aynı zamanda eski bir halk ilacı olarak aklınıza gelebilecek her türlü hastalığı azaltmasıyla bilinirdi

Son yıllarda elma sirkesi özellikle, yardımcı sağlık toniği olarak ön plana çıkartılmaktadır. Bu nedenle şu anda sirke marketlerde hem baharat/sos raflarında hem de sağlık takviyesi raflarında satılmaktadır. Halk ilacı olarak sirkenin kullanımı ve yararları henüz kanıtlanmamış olsa da bunu destekleyen bir kaç araştırma bulunmaktadır. Bazı küçük çaplı çalışmalarda elma sirkesinin diyabet ve obezite gibi birçok durumda yardımcı olabileceğinin ipuçları verildi.

Yani elma sirkesi tüketmenin sağlığımız açısından bir faydası var mı? Veya sirke, lekeleri ve yeşillikleri temizlemek için mi kullanılır? İşte özeti...

Elma Sirkesi Nedir?

Sirke bir fermantasyon ürünüdür. Bu yiyeceklerdeki şekerin bakteri ve maya ile ayrıştığı sürece denir. Fermantasyonun ilk aşamasında, şeker alkole dönüşür. Eğer alkol fermentesi daha fazla olursa, sirke oluşur.

Sirke kelimesi Fransızcadan gelir, anlamı "ekşi şarap"tır. Sirke birçok meyve, sebze ve tahıldan yapılabilirken, elma sirkesi sadece öğütülmüş elmalardan yapılıyor. Elma sirkesi ya da herhangi bir sirkenin ana maddesi asetik asittir. Bununla birlikte, sirkede aynı zamanda diğer asitler, vitaminler, mineral tuzları ve amino asitler bulunmaktadır.

Elma Sirkesi: Her şeyin Tedavisi mi?

Uzun yıllar halk arasında ilaç olarak kullanılırken, elma sirkesi 1950'lerin sonunda ABD'de en çok satan kitaplar arasında yer alan; DC Jarvis tarafından yazılmış "Halk İlaçları; Vermont Doktorlarının El Kitabı'ndan" sonra bilinmeye başlandı.

Son yıllarda alternatif tıbbın patlaması sırasında, elma sirkesi ve elma sirkesi hapları popüler bir besin takviyesi haline gelmiştir. Suplementasyon kutularının arkalarına veya internete veya sirke ve sağlık üzerine yazılmış tüm kitaplara baktığınızda birbirinden şaşırtıcı bilgiler öğreneceksiniz. Mesela elma sirkesinin birçok hastalığı, sağlık koşullarını ve ufak tefek sorunları tedavi ettiği belirtilmiştir. Bir kaç isim vermek gerekirse, saç bitlerini yok etme, yaşlanmayı durdurma, sindirim kolaylığı ve vücuttaki toksinleri yıkamaya yarar.