Erken yaşlanma estetik operasyonlara ilgiyi artırdı

Erken yaşlanma estetik operasyonlara ilgiyi artırdı

Güzelliğini kaybetmek istemeyen kadınlar en çok hangi operasyonlara başvuruyor?

Erken yaşlanmaya neden olan stres, iş yoğunluğu, sağlıksız yiyecekler, elektronik cihazların kullanımı ve hareketten yoksunluk estetik operasyonlara ilgiyi artırdı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mesut Özcan’a göre erken yaşlanmanın nedeni çalışma hayatı ve stres.  Stresin metabolizmayı bozduğuna dikkat çeken Özcan ciltteki yaşlılık belirtilerinin daha erken yaşlarda ortaya çıktığını belirtiyor. Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök ise sağlıksız beslenme, kafein tüketimi ve sigara gibi kötü alışkanlıklar neticesinde cildin daha hızlı deforme olduğuna dikkat çekiyor.

Erken yaşlanmanın en çok kadınları etkilediğinin altını çizen Acıkök, erkeklerinde en önemli aksesuarın saç olduğunu, buna karşılık kadınlarda erken yaşlanmanın önemli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi.

Kozmetik ürünlerin yeterli olmadığı noktalarda güzelliğini kaybetmek istemeyen kadınların estetik operasyonlara yöneldiğini ifade eden Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, en çok başvurulan estetik operasyonların yağ aldırma ve göğüs estetikleri olduğunu söyledi.

Estetik operasyonların toplum genelinde yaygınlaştığına dikkat çeken Acıkök şöyle konuştu:

“Özellikle sağlıksız beslenme, sigara kullanımı, kafein tüketimi ve yeterince su tüketmemeye bağlı olarak cilt sorunları ortaya çıkıyor. Bu noktada en sık başvurulan tedavinin yüz gerdirme olduğunu söyleyebiliriz. Obezite veya benzeri nedenlerle alınan fazla kilolar içinse en çok yağ aldırma (liposuction) yöntemi uygulanmakta. Kadınlar en önemli sorun olarak gördükleri kiloyu, güzelliğe karşı bir tehdit olarak tanımlıyor. Spor ve diyet ile buna önlem almak mümkün ancak eğer metabolizmanız yavaş çalışıyorsa ve kilolardan kurtulmakta güçlük çekiyorsanız yağ aldırma iyi bir çözüm olabiliyor. Üçüncü olarak ise göğüs estetiklerinin oldukça yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Küçültme, büyütme ya da protez meme sık uygulanan estetik operasyonlardan birkaçı. Özellikle doğum sonrası göğüste istenilen ölçülerin korunamaması ve emzirmeye bağlı meme büyümesi neticesinde uygulanan küçültme operasyonları da oldukça yararlı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor”

Erken yaşlanmaya bağlı olarak botoks ve kaş kaldırma gibi estetik operasyonların da yaygınlaştığına değinen Acıkök, normal koşullarda 40lı yaşlarda oluşması beklenen yüz çizgilerinin 30lu yaşların başında görülmeye başladığını kaydederek şunları söyledi:

“Erkeklerde saç dökülmesi yaygın bir durum; ancak kadınlarda erken yaşlanmanın getirdiği olumsuzluklar daha fazla. Çünkü kadınlarda dış güzelliğin pek çok unsuru var. Bu, estetik operasyonların çeşitliliğine de yansıyor. Yüz çizgilerine karşı en bilinen yöntemlerden biri botoks, ancak plastik cerrahi bilimi geliştikçe her yıl yeni yöntemler uygulamaya konuluyor”

Kadınların güzellik kaygısı ve kişisel bakıma olan ilgisine işaret eden Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök estetik ve plastik cerrahi operasyonlarındaki rakamların artışına dikkat çekti. Türk doktorların başarılı bir performans sergilediğini belirten Acıkök estetik operasyonlar için her yıl dünyadan 250 binden fazla başvuru alındığını söyledi. Yurtdışından gelen hastaların tatil imkânlarını düşünerek Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Acıkök, Turk Health Tourism düzeyindeki çok sayıda kuruluşun Türkiye sağlık turizmi sektörünün büyümesine yönelik çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.