Fransız ebeveynlerden 7 taktik

Fransız ebeveynlerden 7 taktik

Fransız usulü ebeveynlik daha iyi tavırlı çocuklar yetiştirebilmek için geçerli olan bir teknik..

1. Kendinden emin bir ‘hayır’ işe yarar

Bir asker gibi katı disiplinle hareket etmek değil ama sakin ve kendinden emin şekilde çocuğa yetkinin kimde olduğunu göstermek gereklidir. Ağzınızdan çıkana önce kendiniz inanmalısınız. Bağırmak, telaşlanmak ve uzun uzadıya açıklamalar yapmak yok- nazik olun ama gücün sizin elinizde olduğunu da unutmayın.

2. Çocuklar kendi kendilerini eğlendirebilmelidir

Bir çocuğun kendi kendine yetebilmesi ve her an tüm ilgiyi üzerinde toplamaya çalışmaması önemlidir. Annesi bir şeyle meşgulken kendi kendine oyun oynayabilmelidir çocuk, yoksa her seferinde ağlama krizi, tepinme ya da bağırmalarına katlanmak zorunda kalırsınız. Onu sevdiğinizi bilsin ama sadece onunla ilgilenemeyeceğinizi de!

3. Yetişkin zamanı da önemli

Ebeveyn olmanız, başka hiçbir şey olamayacağınız anlamına gelmez. Fransız anneler verecekleri öğütleri geliştirmek ve doğru kelimeleri seçip bunu çocuklarına anlatabilmek için alıştırma yaparlar. Aile zamanı dinamik ve keyiflidir ama yetişkin zamanı da önemlidir ve çocukların buna saygı duymasını sağlamak ben merkezci birer despot olmak yerine onları anlayışlı insanlar olarak büyütmenin ilk adımıdır.

4. Sabır ve düzen olmazsa olmaz

Çocuklara hemen her istediklerine sahip olamayacaklarını öğretmek çok önemli. Sırasını beklemeyi, diyalogları bölmekten çekinmeyi, verildiği zaman şekerlemelerin tadını çıkarmayı ve belirli bir yemek yeme düzenine uymayı öğrenmeliler.Bu eve ve aileye huzur getirecek, tatsız gerginliklerden uzak tutacaktır.

5. Bağımsızlık iyi bir şeydir

Fransız ebeveynler ailede karar verenlerdir ama bu çocuğun bağımsızlığını inkar ettikleri anlamına gelmez. Tam tersine çocuklarını bağımsız olmaları için teşvik ederler. Fransız anneler çocuk parklarında çocuklarının peşinde koşturmazlar. Fransız çocuklar 18 yaşını doldurana kadar koruyucu bir balonun içinde tutulmazlar

6. Özel yemek yok

Çocuklar, ailesi ne yiyor ise onu yemelidir. Çorbasını, bezelyesini ve her türlü sebze yemeğini tüketen çocuklar daha sağlıklı ve daha az kaprisli büyürler. Üstelik yemek seçmeyen bir çocuk ebeveynin ekstra zaman ve efor harcamamsı için de idealdir.

7. Çocuklarınıza çok yüklenmeyin

Fransız ebeveynler bir kurstan diğerine çocuklarını sık boğaz etmez, bunun yerine birlikte daha çok vakit geçirmeye özen gösterirler çünkü aile bireylerinin birbirlerine ayırdıkları zaman çok önemlidir ve hep öyle kalacaktır.

HT Hayat