Geleceğin teminatı: Kök hücre

Geleceğin teminatı: Kök hücre

Gelecekte hepimizin kök hücreye ihtiyacı olabilir.

Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Burku, “Bebeklerin kordon kanı ve kordon dokusunu saklayarak ileride tedavisi güç pek çok hastalığa çare bulunabiliyor. Türkiye’de yılda 1 milyon 300 bin doğum yapılıyor. Kök hücrenin geleceğin teminatı olduğunu her anneye ve anne adayına anlatmalıyız” dedi.

Yaşam Kordon Kanı Bankası, bebeklerin doğumundan hemen sonra alınabilen kordon kanı ve kordon dokusunu saklayarak ileride tedavisi güç pek çok hastalığa çare bulunmasına imkân sağlıyor. Ailenin tüm fertleri için sağlıklı bir gelecek anlamına gelen bu imkândan faydalanılabilmesi adına, ailelere ve kamuoyuna bilgi verilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’de kurulan ilk aile kordon kanı bankası Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Burku, Avrupa’da her hamileye bu konuda bilgi verilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı. Burku, “Türkiye’de 1 milyon 300 bin doğum yapılıyor. Avrupa’da her hamileye bu konuda bilgi verilmesi Eylül 2012 AB Parlamento Kararına göre zorunlu. Biz uluslararası bir marka olan FamiCord Group güvencesiyle Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak kök hücrenin geleceğin sağlık teminatı olduğunu doğum yapacak annelere ve planlayan adaylara hatırlatmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Kordon kanının kök hücrenin en doğal, en naif kaynağı olduğunu kaydeden Burku, “Ve bu kaynak sadece doğum anında alınabiliyor. Bu bir fırsat ve bu konuda bilgi vermek de bizim sorumluluğumuz. 70 yaşına kadar bir kişinin kök hücreye ihtiyacı olma olasılığı son çalışmalarda yüzde 1 olarak gözüküyor. FamiCord Group tarafından 120 binin üzerinde kordon kanı saklanıyor. Ebeveynler bilinçlendikçe kordon kanı bankacılığına talep artıyor” diye konuştu.

Leyditurk.com