Gençler stresle daha kolay başa çıkıyor

Gençler stresle daha kolay başa çıkıyor

Eğitmen Özden Özdemir, genç yaşlarda stresle baş etmenin daha kolay olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere Yenimahalle Kültür Merkezi'nde 'Sınav Atölyesi' adlı program düzenlendi. Seminerde konuşan Özden Özdemir, meslek seçiminde çevreden gelen baskılara karşı gençlerin kendisini iyi ifade etmesi gerektiğini anlattı.

'Stres Yönetimi' konulu seminerde gençlere tavsiyelerde bulunan Özdemir, genç yaşta stresle savaşmanın daha kolay olduğunu ifade etti. "Çevrenizde sizlerden beklentileri olan insanlar var. Anne, baba, komşu ve akrabalar bir beklenti içerisine giriyor." diyen Özdemir, stresin kaynağının bilgi yoksunluğu olduğunu belirtti. Stresin insan üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri bulunduğuna değinen Özdemir, eldeki kaynakları bilmenin ve bunları iyi kullanmanın gerekliliğini dile getirdi.

Kendini iyi ifade etmenin stresi azalttığına işaret eden Özdemir, "Hangi mesleği istediğinizi, sizin için neden gerekli olduğunu, çevrenize iyi anlatmanız lazım. Kendi gücünüze en uygun olanı seçip, bu doğrultuda ilerlemek lazım." diye konuştu.

Cihan