Greyfurt kanserden koruyor

Greyfurt kanserden koruyor

Prof. Dr. Ziya Mocan, greyfurtun kanserden koruduğunu ve kolesterolü düşürdüğünü söyledi.

Zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten, kolesterolü düşürmeye, metabolizmayı hızlandırararak zayıflamaya yardımcı olan greyfurtun faydaları saymakla bitmiyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, kışın vazgeçilmez meyvesi greyfurtun faydalarını anlatıyor:

HERGÜN 1 TANE

* Hergün 1 greyfurt yemenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Kolesterolü düşürmede yardımcı oluyor. Dilimlerini birbirinden ayıran posa kısmında bol peletin bulunuyor. Bu nedenle greyfurt peletin kapsülleri kötü kolesterolu (LDL) düşürür. * Greyfurt, diğer turunçgillerde olduğu gibi limonen maddesi içerir. Bu bir sitrüs yağıdır ve kanser gelişmesini engelleyen antioksidan maddelerden biridir. Ayrıca greyfurt kanseri engelleyen flavinoid maddesini içerir.
* Greyfurt bir C vitamini deposudur. Bir meyvede 82 mg C vitamini vardır. Kırmızı greyfurtta ilave likopen adlı karetonoid vardır, bu da pankreas, mesane kanserlerinden korur.

ZAYIFLATIYOR

* İçerdiği pektin kolestrolu düşürerek kalp krizi ve beyin felçlerinden korur. 
* Greyfurt, iç zarıyla yenmeli. Posası da mutlaka tüketilmeli. 
* Greyfurt, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olan bir meyvedir. Yağı ve şekeri kesip, greyfurta ağırlık verirseniz kilo verebilirsiniz. İçerdiği sitrik asit metabolizmanızı artırıp kilo vermenize yardımcı olur.

KİLOLARA LİMON SIKIN!

Limonda iki faydalı ana madde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ziya Mocan, şunları ekledi: İlki sitrik asit, metabolizmayı hızlandırıp iştahı azaltır. İkincisi potasyum, magnezyum gibi eser elementler bakımından fazla olması sayesinde vücudun bu anlamda desteklemesi. En önemlisi de C vitaminin yüksek olması. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, antioksidan etkisi vardır. Yaşlanmayı geciktirir. Ama düşük tansiyonlular dikkatli tüketmelidir.