Grip gözlere zarar veriyor

Grip gözlere zarar veriyor

Kış aylarında yakamızı bırakmayan grip, göz sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Grip; öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı bazen de ateşle seyreden bir hastalık. Tüm bunlar; bağışıklık sisteminin, gribe yol açan virüslere verdiği bir çeşit cevap. Bu virüsler gözlerde de kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışığa karşı hassasiyet oluşmasına yol açabiliyor. Çoğunlukla soğuk algınlığının düzelmesiyle bu bulguların da düzeleceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Okan Oral, bazen bu viral enfeksiyonla birlikte bakteriyel enfeksiyonların da görülebildiğini, bu durumun mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hem gripten hem de gözde oluşturabileceği şikayetlerden korunmanın yollarıne değinen Dr. Oral, enfeksiyon süresince ağır göz makyajından kaçınılması gerektiğinden bahsetti, \"Soğuk algınlığı bulaşıcı olduğu gibi sebebiyet verdiği göz enfeksiyonu da kolaylıkla çevremizdekilere bulaşabilir. Elleri sık yıkamak, ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmak bulaşma riskini azaltacaktır. Bu dönemde kontakt lens kullanılmamalıdır. 3 gün süren ve geçmeyen sulanma yanma batma, çapaklanma şikâyetlerinde ise bir göz hekimine başvurulmalıdır. Erken müdahalenin büyük önem taşıdığı bu durumda gözde oluşan enfeksiyonlar antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir\" dedi.

Op. Dr. Okan Odal, sinüzitte de iltihabın göz çukuru içine yayılabildiğini ve bu durumun körlüğe kadar gidebilen hastalıklara yol açabildiğini hatırlattı.