Gripten korunmanın 5 doğal yolu

Gripten korunmanın 5 doğal yolu

Gripten korunmak için bu 5 doğal yolu deneyin...

Temel hijyen kuralları ve sağduyulu yaklaşımlar etkilidir

Ellerinizi sık sık yıkayın. Elleri sabun ve su ile 20 saniye yıkamak veya su ile sabuna ulaşılamadığı noktada alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanmak hastalanma riskinizi ya da eve grip mikrobu taşıma riskinizi önemli derecede azaltır. Dirençli mikropların üremesine neden olabileceği ve bazı kimyasallar içerdiği için antibakteriyal el dezenfektanları kullanmayın. Tokalaşmak yerine, kucaklaşmayı deneyin. Sarılarak mikrop kapma riskiniz çok daha düşüktür. Ayrıca, gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmamaya çalışın. Son olarak, grip belirtileri gösteriyorsanız, işe gitmeyerek evde kalın.

İyi beslenin!

Alkol, şeker, işlenmiş gıda, mandıra ürünleri ve ambalajlı meyve suyu tüketimini, birkaç haftalığına da olsa azaltmak için iyi bir zaman. Ayrıca, yeterli miktarda yüksek kaliteli protein aldığınızdan ve sebze tükettiğinizden emin olun. Tüketimini azaltmanızı önerdiğimiz gıdaların tümü, bağışıklık sisteminizi zayıflatacak şekilde yüksek oranda şeker ya da diğer birleşenler içermektedir.

Daha çok dinlenin

Yorgun bir vücut, bağışıklık sisteminizin gerektiği kadar çalışmadığı ve hastalanma riskinizin daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu grip dalgası geçene kadar kendinize en az 7, tercihen 8 saat uyumak için söz verin. İyi bir kitap ve sıcak bir bardak çay ile (sadece sıcak çay yudumlamak bile sinüs enfeksiyonlarından korunmanızı destekler) yatağa girin ve ışıkları erkenden kapatın.

Vitaminlerinizi alın

Doktorlar seyahat durumunda ya da salgın varken gripten korunmak için aşağıdaki gıda takviyelerini öneriyor. Hastalıktan korunmak için 2 hafta kadar aşağıdaki vitaminlerden kullanın: 

- Bitkisel bazlı A vitaminio

- Çinko sitrato

- C Vitamini

Hamileler A vitamini kullanmayarak sadece her gün 2000 mg C Vitamini ve 2000 mg D Vitamini tüketmelidir.

Şifalı otlardan faydalanın

Bitkisel takviyeler bağışıklığı güçlendirmek ve gripten korunmak için güçlü bir destek sağlar. Birçok bitki, güçlü anti-viral ve bağışıklığı güçlendirici etkiye sahipken, vücudunuzda hafif etkiye sahiptir. Gripten korunmak için kullanabileceğiniz şifalı otlar arasında ekinezya, mürver, geven ve reishi ile şitake mantarı gibi, tıbbi mantarlar yer almaktadır. İşte gripten korunmak için kullanabileceğiniz bazı reçeteler: 

Ekinezya özü: Günde 2 kez 1 çay kaşığı ( 2-7 yaşındaki çocuklar için bu dozun  ¼ ‘ü ve 8-12 yaşındaki çocuklar için bu dozun ½’sini kullanın; hamileler ve emziren anneler için güvenlidir.)

Mürver Şurubu: Yetişkinler için günde 3 kez 1 yemek kaşığı (Çocuklar için ekinezya özünde belirtilen doz geçerlidir; hamileler ve emziren anneler için güvenlidir.) 

Tıbbi Mantarlar:  Kaliteli bir Reishi mantarı ürünü kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda, yemek pişirirken kesinlikle soğan, sarımsak, zerdeçal ve zencefil kullanın. 

Peki ya grip aşısı?

Grip aşısının yaklaşık %60 etkili olduğu düşünülüyor ve aşı H1N1 ile Influenza B içerdiği için sizi gripten koruyabilir. Unutmayın, aşı olduktan ancak 10-14 gün sonra bağışıklık kazanırsınız. Grip vurgununa zaten maruz kaldıysanız ya da aşı olduktan sonraki 2 haftalık dönem içerisinde maruz kalırsanız, aşı işe yaramayabilir.

HT Hayat