Gülüşünüz yeni yıla hazır mı?

Gülüşünüz yeni yıla hazır mı?

Bonding yöntemi sayesinde kişinin kendilerine özgü gülüş tasarım yapılıyor.

Ön dişlerdeki basit çapraşıklık, şekil bozuklukları, dişler arasındaki boşlukların kapatılması gibi mevcut estetik problemlerin,“Bonding Yöntemi” ile tamamen ortadan kalktığına dikkat çeken Hospitadent  Diş Hastanesi’nden Dt.Tankut Seber, “Çoğu zaman dişlerimizdeki sigara, kahve lekeleri, dişler arası boşluklar hareketlerimizi kısıtlayarak psikolojik ve sosyal yaşantımızı olumsuz yönde etkiler. Bunun çözümü olarakta son zamanlarda ünlülerin de sıklıkla talep ettiği “BONDING YÖNTEMİNİ” tavsiye ediyorum.” dedi.

Bonding Yöntemi’nin kompozit rezin maddesi kullanılarak, dişlerdeki kalıcı renk bozukluklarını gidermek, dişler arası boşlukları kapatmak ve dişlerde şekil değişikliği yapmak olduğunu söyleyen Hospitadent Diş Hastanesi’nden Dt. Tankut Seber; “Son zamanlarda ünlülerin de sıklıkla talep ettiği “Bonding Yöntemi” estetik diş hekimliği konusunda yetkin olan bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Dişlere ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan tam aksine kişiye hem estetik hem fonksiyonel hem de ekonomik olarak katkı sağlayan Bonding Yöntemi sayesinde dişleri estetik dolgu vasıtasıyla uzatıp ya da aralıkları kapatarak kişinin kendilerine özgü gülüş tasarımını da yapabiliyoruz” dedi.

Dişlerinde herhangi bir sorunu olmayıp sadece estetik birkaç dokunuşla gülümsemesini daha çekici kılmak isteyenlerin çok sayıda olduğunu belirten Hospitadent Diş Hastanesi’nden Tankut Seber,“Çekici bir gülümsemeye sahip olmanın ön dişlerin diğerlerine oranla daha uzun olmasıyla olabileceğini ve ön dişlerin bu şekilde dizaynının size genç, dinamik ve çekici bir gülümseme kazandıraceğını iletti.

Hemen hemen bütün yaş gruplarına Bonding işlemi uygulanabileceğini söyleyen Dt. Tankut Seber, ”Bonding işlemi yapılırken, genellikle 1 seans (15 dk-1 saat) yeterli olmaktadır ve bu süre içinde işlem uygulanmadan önce çoğu zaman dişi uyuşturmaya gerek kalmaz. Kullanılan malzemenin kalitesi ya da yapan hekimin el becerisi gibi faktörler bonding uygulanan dişin ömrününü belirler. Bu süre yaklaşık olarak 5-8 yıl civarındadır. Ancak unutulmamalıdır ki bonding yapılması uygun olmayan dişler de vardır. Kişide diş sıkma alışkanlığı (bruksizm) varsa ve bu da ön dişlerde daha sık yaşanıyorsa bonding işlemini önermiyoruz.” diye konuştu.

Bonding yaptırdıktan sonra da çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Dt. Tankut Seber, “Kompozit rezin doğal diş kadar kuvvetli değildir . Bu nedenle dişlerimize nazik davranmalı , sert cisimleri (fındık, fıstık gibi) dişimizle kırmamalı, tırnak yeme kalem ısırma gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekmektedir. Bu dolguların uygulandığı dişlerin bakımı da doğal dişler ile aynıdır. Doğru fırçalama ve diş ipi kullanımı ile dolguların uygulandığı dişlerin temizliğini yapabilirsiniz” dedi.