Güne mutlu başlayın

Güne mutlu başlayın

Sabahları kimse size dokunmasın, çok gergin ve zor biri mi oluyorsunuz?

Güne başlamak sizin için çok zor ve sıkıcıysa, yataktan çıkıp güne güzel başlamanızı sağlayacak 8 önerimiz var.

Güne iyi başlamanın 8 yolu

- Ertesi gün uğraşacağınız en önemli beş konuyu, bir gece önce not alın. Bu 5 konu içinde en önemli olanı en üste yazın. Ertesi gün ne yapacağınızı bilerek uyumak, uyanmak için sebebiniz olması anlamına gelir.

- Yatmadan önce kıyafetinizi hazırlayın, ertesi gün ne giyeceğinizi bilin. Çantanızı ve çantanıza koyacakları da hazırlayın. Sabah ne giyeceğim stresi yaşamaktan kurtulun.

- Saati 30 dakika erkene kurun. Önceleri çok kızıp bağıracaksınız, belki zor uyanacaksınız ancak zamanla alışırsınız ve size hazırlanmak için rahat bir zaman bırakır.

- Çalar saatinizi başucunuza değil, odanın diğer ucuna koyun. Sizi kalkıp alarmı kapatmaya mecbur bırakır. Ayrıca uyandırmak için cep telefonunu değil, alarmlı saati kullanın. Zaten yatak odanızda cep telefonu bulundurmanız iyi bir şey değildir. Böylece erteleme tuşuna basma şansınız da olmaz.

- Sabahları kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey, kahvaltı etmektir. Egzersiz yapmak ve kahvaltı etmek sabahları yapılacak en iyi iki aktivitedir. Eğer egzersiz yaşamınızın bir parçası değilse, elbette buna zorlayamayız ancak kahvaltı etmeniz şart.

- Gazeteyi, en sevdiğiniz dergiyi, kitabınızı ama mutlaka 15-20 dakika okuyun.

- Ailenizle zaman geçirin, onlara gazete okuyun, uzun kahvaltı edin, sohbet edin ve gün boyunca ne yapacağınızı konuşun.

- İşyerinizde güne başlamadan önce yarım saat, acil yapmanız gereken işleri bitirin. Kendinize gün boyunca yapacağınız işlerin listesini çıkarın. Sonra elektronik postalarınızı kontrol edin ve diğer işlerinizi yapın.