Hamilelik öncesi bunları mutlaka yapmalı

Hamilelik öncesi bunları mutlaka yapmalı

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için hamilelik son derece yıpratıcı bir süreçtir.

Planlı bir hamilelik süreci kadınları dokuz ay boyunca yaşayacakları değişimlere kolaylıkla ayak uydurabilmelerini sağlar. Bunun için hamilelik sürecinin tesadüfe bırakılmaması ve hamilelikten önce yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekir.

Ailece planlama çok kez ifade edildiği üzere erkeğin sperm kalitesi çok önemli etkenlerden biridir. Dolayısıyla hamilelik öncesinde sadece kadınların değil erkeklerin de kendisini ağır işlerden uzaklaştırması, sigara ve alkol gibi alışkanlıkları olabildiğince azaltmaya yöneltmesi gerekiyor. Sigara kaliteli bir hamilelik için yaşamsal nitelikte. Araştırmalar günde 10'dan fazla içilen sigara adedinin hamile kalma ihtimalini önemli ölçüde düşürdüğünü gösteriyor. Yine kahve ve çay da uzak durmanız gereken besin maddeleri arasında yer alıyor. Eğer bu alışkanlıklarınızdan kurtulmanız sizin için zorsa kafeinsiz kahve ve açık çayı tercih edebilirsiniz.

Doktor kontrolü

Hamilelik öncesi doktorla olan iletişimin de sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Eraydın şunları söyledi: "Hamile kalmaya karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken doktorunuza gidip kan tahlili gibi gerekli testleri yaptırmak olmalı. Hamilelik öncesinde mutlaka kontrol ettirmeniz ve devamında da kontrol altına almanız gereken değerler ise şöyle; kan grubu, kan basıncı, tansiyon, jinekolojik testler, genital ultrasonografi, tam idrar testi, rahim ağzı kanseri araştırması, hepatit B, tiroit ve guatr testleri."