Hamileyken nasıl beslenmeli?

Hamileyken nasıl beslenmeli?

Hamileyken hem kendiniz hemde bebeğiniz için sağlıklı besinleri tüketmelisiniz.

İLK 3 AY

Folik asit: Hamileliğinizin ilk 12 haftasında alacağınız 400 mg folik asit, sinir borularınızın uğrayacağı zararı %40 azaltır.
Beslenme: Yeşil yapraklı sebzeler, pişirilmiş taze kuru fasulye, portakal ve portakal suyuyla folik asit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Karbonhidrat: Düşük yağlı karbonhidratlar, yorgunluk ve mide bulantısını engeller. Her iki saatte bir karbonhidrat tüketmeniz de kan şekerini düzenler.
Beslenme: Tahıllı yiyecekler (mısır gevreği), kızarmış ekmek, baharatsız bisküviler karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

İKİNCİ 3 AY

Demir: Demir eksikliği ve kansızlık hamilelikte rahatsızlığa neden olabilir.
Beslenme: Kırmızı et, kurutulmuş meyveler, fındık, fırında pişirilmiş kuru fasulye gibi yiyecekleri tüketirseniz demir ihtiyacınızı karşılarsınız. Günde 1 bardak portakal suyu da içerseniz Demir'in yanında bol bol C vitamini almış olursunuz.
Lif: Hamilelikte hormonlarınıza ve bebeğinizin kilosuna bağlı olarak bağırsaklarınızda tıkanma olabilir. Yeteri kadar sıvı ve lif tüketmeniz hamileliğiniz süresince kabızlığı önler.
Beslenme: Sebze ve meyve, tam tahıllı mısır gevreği, fasulye ve bakliyattan gerekli olan lifi alabilirsiniz.

SON 3 AY

Omega-3: Bebeğinizin son 3 ayında gelişen beyni ve gözleri için gerekli olan tek şey Omega-3'tür.
Besinler: Omega-3 ihtiyacınız için somon balığı, alabalık, sardalye ve uskumru balığı yeterli olacaktır.
Kalsiyum: Bebeğinizin kemiklerinin gelişimi için kalsiyuma ihtiyaç vardır. Kalsiyumu yeterli miktarda alın ki hem sizin ihtiyacınız karşılansın hem de bebeğinizin.
Besinler: Süt, yoğurt, peynir, krema, peynirli soslar kalsiyum ihtiyacınız için yeterli olacaktır.