HTV, Sinevizyon’a katıldı !

HTV, Sinevizyon’a katıldı !

Sağlık kanalı HTV yeni bir yapılanmayla Sinevizyon Grubuna katıldı.

Türkiye’nin sağlıklı yaşam televizyonu HTV, yeni bir yapılanmayla Sinevizyon Yapım Şirketler grubuna katıldı. Yayın yaptığı platformlardan 35 milyon izleyiciye ulaşan HTV’nin amacı, sağlıklı yaşamı önemseyen ve bunu bir yasam tarzı olarak benimseyen her yaştan insana ulaşmak.
“Sağlıklı yaşam televizyonu” sloganıyla bir buçuk yıldır yayın yapan HTV, yeni bir yapılanmayla Sinevizyon Yapım Şirketler grubuna katıldı.


Sinevizyon grubuna bağlı Mediko A.Ş., HTV’nin marka adını ve program arşivini devraldı. Yeni yapılanmada televizyon sektörünün duayenlerinden ve HTV’nin kurucusu Nuri Çolakoğlu Yönetim Kurulu Başkanı, Tayfun Çelik de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapıyor. Kanalın İç Yapımlar Direktörlüğü’nü Sibel Güneş, Reklam, Pazarlama ve Satış Direktörlüğü’nü ise Çağla Turgay yürütüyor.

\"tayfun-celik-2.jpg\"“SAĞLIK KANALI KURMA PROJEMİZ VARDI”

HTV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Tayfun Çelik, HTV’deki yeni oluşum ile ilgili bir açıklama yaptı:

“Sinevizyon grubu olarak bir sağlık televizyonu kurma projemiz vardı. Bu amaçla Mediko A.Ş.’yi kurduk ve televizyon yayın lisansı aldık. Ancak HTV A.Ş. daha önce davrandı ve sağlık televizyonunu kurdu. Bu gelişme sonrası biz projemizi beklemeye almıştık. Zaten sağlık sektöründe reklam ve tanıtıma yönelik büyüme yaratmasını beklediğimiz bazı gelişmeler de gerçekleşmemişti. Bu dönemde Nuri Çolakoğlu ile görüşerek, güçlerimizi birleştirmeye ve televizyonu daha ileriye taşımaya karar verdik. Televizyon sektörünün duayeni ile yapım sektörünün köklü ve deneyimli grubunun birlikteliğinde, Sinevizyon’un mevcut deneyimli kadrosunu ve alt yapısını kullanarak HTV’yi öncelikle ayakta tutabileceğimize, sonra da çok daha ileriye taşıyabileceğimize inandık. Sağlık, insanların her gecen gün önemini daha çok anladığı bir konu. Bu konuda bilinçlenmeleri gerektiğini kavrıyorlar. Sektör olarak da ülkemizde giderek büyüyen, gelişen ve önemli atılımlar yapan bir endüstri. Bütün bunlar da kararımızda etkin oldu.”

“TELEVİZYONCULUK BİZİM İŞİMİZ”

Yıllardır yapımcılık alanında faaliyet gösterdikten sonra şimdi neden yayıncılığa geçtiklerini de Tayfun Çelik, şöyle açıkladı:

“Grubumuz, 30 yıllık mazisi ile Türkiye’nin en eski ve büyük yapım firmalarından biri. Özel kanalların sektöre katılımıyla grup olarak unutulmaz yapımlara imza attık. Türkiye’de, reality show tarzı yapımları ilk gerçekleştiren, büyük isimlerle kadın programları yapan ve son yıllarda gelişen sağlık programlarını da ilk gerçekleştiren yapımcılardanız. Sinevizyon grup olarak faaliyetlerimize 7 yıldır Romanya’da da devam etmekteyiz. Bu anlamda da Türkiye’nin yurt dışında faaliyet gösteren tek yapım firmasıyız. Sağlık sektörüne de yabancı değiliz. Sağlığa yönelik ya da içinde sağlık ile ilgili bölümler olan birçok program yaptık. Türkiye’de tematik kanallar hala emekleme döneminde. Ancak bu yönde hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir eğilim ve gelişim var ve bir yerden başlamak gerekiyor. Yeni HTV ile çok güçlü bir birliktelik oluştu. Bu yeni oluşum, çok güçlü ve televizyonculuk sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi ve bir sinerji oluşturdu. Nuri Çolakoğlu, televizyonculuk sektörünün duayenlerinden biri. Sinevizyon grubu da sektörde birçok ilke ve projeye imza atmış uluslararası deneyimi olan önemli bir yapım firması.”

\"tayfun-celik.jpg\"


“TELEVİZYONCULUKTA EN ÖNEMLİ NOKTA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

HTV’nin yayınını Sinevizyon’un mevcut altyapısının içine aldıkları zaman sürdürülebilir bir modelin ortaya çıktığını belirten Tayfun Çelik, “Televizyonda sürdürülebilir olmak çok önemli. Biz de şu anda sürdürülebilir bir kanalın tüm özelliklerine sahibiz. Bu oluşumda, hem kişisel hem mesleki anlamda çok ciddi bir tecrübe ve birikim var. Teknik anlamda da altyapı, teknik ekip ve donanım zaten hazır. Bu da bize bir ölçek avantajı yaratmakta.” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM TELEVİZYONUNA İHTİYAÇ VAR”

HTV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Tayfun Çelik, sağlıklı yaşam konusunda halkı bilinçlendiren bir televizyona ihtiyaç olduğunu ve HTV’nin bu anlamda televizyon sektöründe çok önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi. İzleyici açısından, sağlıklı olmanın ve sağlıklı yaşamanın toplumun her kesimini ilgilendirdiğini belirten Çelik, sağlık sektörü açısından hedeflerini de şu şekilde açıkladı:

“Televizyon dünyada hala en önemli iletişim mecrası ve son yıllarda sektörde tematik kanallara eğilim giderek artıyor. Sağlık teması bize cazip geldi. Bu alanda öğrenecek çok şey var ve sürekli gelişimin olduğu bir konu. Özellikle koruyucu ve önleyici sağlık yaklaşımının önem kazandığı günümüzde bu yolda insanlara verebileceğimiz çok katkı olduğuna inanıyoruz. Tüm bileşenleriyle sağlık sektörünün de sesi olacak bir mecra yaratmayı hedefliyoruz. Sektör kanalı olmak istemiyoruz, ama sektörün tüm taraflarının kendini ifade edebileceği, sorunlarını aktarabileceği, duyurmak istediği konuları duyurabileceği ama her şeyden önce izlenen bir kanal olmak istiyoruz.”

“SAĞLIĞI KORUMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Tayfun Çelik, sağlık denince akla hemen hastalıkların geldiğini, ancak önleyici ve koruyucu tıp yaklaşımı ile artık kişilerin çok daha bilgili ve donanımlı olması gerektiğini belirtti. Sağlıklı yaşamın, kendini tanımak, taşıdığı risklerden haberdar olmak, beslenme ve spor gibi daha birçok bileşenleri de olduğuna dikkat çeken Tayfun Çelik şöyle devam etti:

“Yaşamın her alanında, herkesin rahatça anlayacağı ve faydalanacağı yayınlarla, insanların sağlığını korumak kadar yaşam kalitesini de yükseltmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, sağlıklı yaşamı önemseyen ve bunu bir yasam tarzı olarak benimseyen her yaştan insana ulaşmak… Bu konuda referans noktası olmak... Sadece hastalıkların konuşulduğu bir kanal değil, geneli ilgilendiren, gündelik hayatı kapsayan, aktüel, hayatın içinden yayın yapan bir kanal olmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam ile ilgili her konuyu ilgi çekecek şekilde izleyiciye aktarabilecek, keyifle izlenebilecek programları üretebilecek bilgi, altyapı ve deneyime sahibiz. Çalışmalarımıza şu anda spor, estetik, diyet, sağlıklı beslenme içerikli dört yeni yapımla başladık. Bu programlar herkesin keyifle izleyebileceği ve faydalanacağı yapımlar. 2013’un hemen başında, ön hazırlıkları yapılmış üç yeni programla daha izleyicilerin karşısına çıkacağız.” dedi.

NEDEN HTV?

Hem Türkçe’de hem İngilizce’de sağlıkla ilgili birçok kelime HTV’nin ilk harfi ile başlıyor. Hayat, hekim, hasta, hastane, hospital, health, human gibi... HTV’nin yayın politikasının temelini güvenilir bir referans kaynağı olmak, uzun, sağlıklı, kaliteli yaşama katkıda bulunmak, yediden yetmişe tüm topluma hitap edebilmek, sağlık bilincini geliştirmek ve belirli bir sosyal gelişmişlik düzeyine çıkarmak oluşturuyor. Sağlık profesyonelleri ile doğrudan ilişki içinde olmak ve sağlık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak da HTV’nin yayın misyonu içinde yer alıyor. HTV’de, sağlıklı yaşam konusunda Türkiye’nin alanında uzman en iyi isimlerinin katıldığı bilgilendirici ve eğitici programlar yayınlanıyor. Bu programların arasında sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirici kısa kliplere yer veriliyor.

HTV, D-Smart, Türksat 2-A ve internet üzerinden izlenebiliyor, 35 milyon kişiye ulaşıyor. HTV uydu aracılığıyla İran, Irak, Suriye, Orta Asya, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri, Bulgaristan ve Yunanistan’da izleniyor. HTV çok yakında kablo TV üzerinden de izleyicilerle buluşacak.