İlkbahar demek sağlık demek

İlkbahar demek sağlık demek

Bugünlerde sokaklarda gezerken havanın ılıklaştığını hemen herkes hissetmeye başladı.

Bugünlerde sokaklarda gezerken havanın ılıklaştığını hemen herkes hissetmeye başladı. İşte bu baharın ayak sesleri. Artık milyonlarca insanın favori mevsimi ilkbahar geldi diyebiliriz. Mart'ın son günlerini yaşadığımız şu günlerde artık herkes daha mutlu görünüyor. Sebebi ise tabi ki güneşin kendini daha yoğun hissettirmesi.

İşte İlkbaharı Sevdirecek 6 Neden

Peki ama neden İlkbahar ? Hiç düşündünüz mü ? Belki de şimdi sıralayacağımız nedenler ilkbahara olan aşkınızı depreştirecek.

Sebze ve Meyve Tüketmenin Tam Zamanı

İlkbaharda taze sebze ve meyve bulmak her zamankinden daha kolay. Yıl içinde farklı yiyecekleri tüketiyor olasınz bile şimdi ilkbahara özel sebze ve meyveleri taze taze alarak en doğal haliyle tüketebilirsiniz.

Gün Işığı, Gün Işığı, Gün Işığı

Kış aylarında D vitamini sunan güneş bizlere pek yaklaşmıyor. Güneşin eksikliği ya da D vitaminini az almanız kemiklerinizi riske atabilir, bağışıklık sisteminize zarar verebilir ya da kaslarınızı ve sinirsel fonksiyonlarınızı zayıflatabilir. İlkbahar gelince vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminlere daha kolay şekilde ulaşırsınız. (Dikkat etmeniz gereken şey fazla güneş altında kalmamak)

Isınan Havalarda Dışarıda Olmak Çok Güzel

Dışarıda yürüyerek, koşarak ya da etrafınızı dinlercesine oturarak harcayacağınız vakit sizlerin ruh ve fiziksel sağlığına iyi gelecek. Sıcaklık derecesi artarken siz de dışarıda daha fazla kalmak için fırsat kollayacaksınız ve bu da sağlığınıza pozitif anlamda etki sağlayacak. Yapılan araştırmalarda doğal ortamlarda harcanan zamanın stres azaltmadan tansiyonun düşmesine ve hatta kanser ile savaşmada yardımcı olmasına kadar önemli katkıları olduğu öne sürülüyor. 2008'de Japonya'da yapılan bir çalışma ormanda geçirilen zamanın beyaz kan hücrelerindeki önemli oranda artış ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Daha Fazla Kalori Yakıyorsunuz

Yeni yılda başladığınız kalori yakma hedeflerinizde sapma mı var?

Birçoğunuzun pili Şubat'ta bitmiş olsa bile karamsarlığa kapılmayın. Isınan havalarda egzersiz yapmak çok daha kolay. Mesele zaten motive olmak ile alakalı değil mi? Şimdi baharla birlikte yepyeni bir çalışma programı geliştirebilir kalorilerden daha rahat kurtulabilirsiniz. Amerikalı Fizyolog Amy Dixon yeni bir başlangıç için bu mevismin kaçırılmamasını öneriyor.

Mikroplardan Arınmak İçin Eşsiz Bir Fırsat

Bahar temizliği kulağa biraz itici gelebilir ancak evinizi, arabanızı ya da ofisinizi bakteri ve tozdan arındırırken hem nezle olma riskiniz azalacak hem de mevsimsel alerjilerle savaşınız daha rahat geçecek. Ayrıca camları yıkarken ve yerleri süpürürken de kalori yakacağınızı unutmayın. 30 dakikalık bir temizlik esnasında 85 kalori yakabileceğiniz bir gerçek.

Çabalarınızın Geri Dönüşü Var

Kış aylarında sürekli çaba göstermiş olabilirsiniz ancak umutsuzluğa kapılmayın. 2010 yılında yapılan bir araştırma ılık havalarda kadınların daha doğurgan olduğunu ortaya koyuyor. Tüp bebek tedavisi gören 1,900 kadınla yapılan araştırma sonuncunda bir hormonun ilkbaharda daha yüksek düzeyde bulunduğu ve genel olarak doğurganlığın bu mevsimde yüzde 45 arttığı belirtiliyor.