Kadınların önceliği seks mi diyet mi?

Kadınların önceliği seks mi diyet mi?

Kadınlar ilişkilerinden çok diyetlerine çaba harcıyor...

Diyet yapmayan kadın hemen hemen yoktur. Hatta kadınlar ilişkilerinden çok diyetlerine çaba harcıyor bile denilebilir. Bu durumda da doğal olarak seksten çok yiyecekleri hayal ediyor olabilirler.

İngiltere'de bu konuyla ilgili yapılan bir araştırma hayli ilginç sonuçlar ortaya serdi. 1290 kadının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, her dört kadından biri diyetlerini ilişkilerinden daha önemli olarak nitelendiriyor. Tüm güçlerini kilo vermeye harcadıklarını söyleyen kadınlar eşleriyle olan ilişkilerini daha az önemsediklerini belirtiyorlar.

DİYET ERKEKTEN ÖNCE GELİYOR

Dahası, araştırmaya katılan kadınların üçte birinden fazlası diyetlerini hayatlarındaki erkekten daha fazla düşündüğünü söylüyor. Ve kadınların yarısından fazlası, yiyecekleri seksten daha fazla düşündüğünü itiraf ediyor.

Uzmanlar takıntılı hale gelen kilo kaybının anksiyeteye, hatta bazı bireylerde depresyona dahi neden olabileceğini söyleyerek kadınları uyarıyor. Sporla desteklenmiş sağlıklı beslenme daha dengeli, daha huzurlu bir hayat sağlıyor.