Kanser hastalarına ücretsiz psikolojik destek

Kanser hastalarına ücretsiz psikolojik destek

Psiko-Onkoloji Derneği, kanser hastaları ve yakınlarına ücretsiz psikolojik destek hizmeti veriyor.

Kanser, hasta ve hasta yakınlarını fiziksel, psikolojik ve sosyolojik açıdan etkileyen bir yaşam krizidir. Kişinin hayatına aniden girer ve yaşama dair algıları, beklentileri, hayalleri hızla değiştirmeye başlar.

Kanser hastaları için tedavi esnasında, sürecin en az fiziksel tarafı kadar psikolojik tarafı da hayati bir rol taşır. Artık Türkiye\'de, hasta ve hasta yakınlarına, alanında uzman psikologlar tarafından, tamamen ücretsiz psikolojik destek verilen örnek bir dernek var: Psiko-Onkoloji Derneği (POD).

Psiko-Onkoloji Derneği, Psikiyatrist Dr. Muzaffer Uyar tarafından, hasta ve hasta yakınlarının tedavi sürecini en iyi şekilde atlatmalarına yardımcı olmak, kanser hastalığına yönelik toplumda bilinen yanlışları, önyargıları yok etmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla kuruldu.

Kanserde psikososyal desteğin gerekliliği, tanı, tedavi aşaması ve tedavi sonrası olmak üzere hastalığın tüm aşamalarında devam eder. Tanı aşamasında, kanser tanısının söylenmesiyle beraber kaygı ve korku yaşanmaya başlar. Ardından tedavi süreci gündeme gelir. Tanıyı takiben birçok ileri tetkik ve tedavi yöntemi konuşulmaya başlanır. İşte tüm bu zorlu süreçte uzman bir ekiple destek veren Psiko-Onkoloji Derneği, hasta, kanserin hangi evresinde olursa olsun psikolojik yardım alabilmesini sağlıyor.

Psiko-Onkoloji Derneği randevu telefon hattı: 0212 660 05 68