Kanserde erken tanı önemli

Kanserde erken tanı önemli

Onkolog Dr. Neşe Canoler, kanserle ilgili önemli konulara değindi..

Dr. Canoler, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir, meme kanserinde 50-69 yaş arası 2 yılda bir, kalın barsak kanseri için 50-70 yaş aralığında yılda bir kontrol yapılması gerektiğini belirtti.

Polatlı Kent Konseyi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ''Kanserde Erken Tanı'' konulu seminer gerçekleştirildi. 13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki seminere, Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Sağlık Grup Başkanı Serdar Gevrekçi, Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Atilla Çiftçi, Kent Konseyi üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, iki yıldır düzenledikleri kanser taramasından 400 kişinin yararlandığını, 10 hastanın erken tanıyla tedaviye başladığını ifade etti. Ankara Doktor Ahmet Andiçen Onkoloji Hastanesi Uzmanı Onkolog Dr. Neşe Canoler ve hemşire Tülay Yılmaz Menteş katılımcılara kanserde erken teşhisin önemini anlattı.

Ahmet Andiçen Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Çalışanları, Onkolog Uzman Dr. Neşe Canoler ve Hemşire Tülay Yılmaz Menteş, katılımcılara, meme ve rahim ağzı kanseri, kanserin ne olduğu, belirtileri ve korunma yollarını anlattı. Eğitimde, katılımcılara kanser tanısı slayt eşliğinde anlatıldı ve meme kontrolünün nasıl yapılacağı ise maket üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Cihan