Kansere karşı 8 süper içecek

Kansere karşı 8 süper içecek

Kanser olasılığını azaltmak için sık sık içebileceğiniz 8 doğal içecek tarifi...

Kanser herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Bildiğimiz kadarıyla genetik sorunlardan yaşam biçimlerine kadar farklı pek çok nedeni var. Zamanla teknoloji ve tıp alanında bu hastalığın tedavi biçimleri gelişiyor, ancak kanser günümüzde hala dünyada en çok ölüme neden olan hastalıklardan biri. Dolayısıyla bir çok bireyin sıkıntı hissettiği bir durum. Kansere karşı sizlere yardımcı olabilecek sekiz içeceğin hazırlanışını göstereceğiz.

Dünyada yapılan bir çok tıbbi araştırma; beslenme alışkanlıkları ile bu hastalıktan korunma arasındaki sıkı bağı ortaya koyuyor. Sonuç olarak, A, B, C, D vb. vitaminleri içeren ve antioksidan özelliği olan gıdaların, bedeni kansere karşı doğal olarak ve uzun süreli koruduğu keşfedildi. 

Ananas ve Zencefilli Smoothie

Ananas bromelayin adlı bir enzimi içerir. Bu enzim hem kansere karşı koruma sağlar hem de kemoterapi ve radyoterapinin olumsuz etkilerini gidermede yardımcı olur. Bromelayin içeriğindeki bileşenler sağlıklı hücreleri sağlam tutarken kanserli hücreleri azaltır.

Zencefil, kansere karşı savaşta ve tümörlerin ortadan kaldırılmasında tıbbi ilaçlara göre daha etkili olmasıyla bilinmektedir.

Ne yapmalısınız?

Ananas, zencefil ve sütü bir mikserde karıştırın, ve kanser karşıtı smoothienizi afiyetle için.

Portakal ve Frambuaz Suyu

Yukarıda belirttiğimiz gibi antioksidanlar ve vitaminler kanserden korunma veya kanser tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Portakal veya frambuaz gibi meyveler bu hastalıktan korunmanızı sağlayacak veya tedavinizi hızlandıracak dört dörtlük antioksidanlar. 

Ne yapmalısınız?

Portakal suyu ile frambuazları karıştırın ve tercihen boş mide ile için.

Elma ve Havuçlu Smoothie

Havuç vücudu korumak için uyarır ve kanser vb. hastalıklarla savaşmak için birebirdir. İçeriğinde bulunan falkarinol adlı maddenin kansere karşı çok büyük etkisi vardır.

Öte yandan elmanın kabuğu kansere karşı çok güçlü olan bir çok vitamin ve antioksidan içermektedir. Bu yüzden bu iki yiyeceği karıştırarak harika bir anti-kanser içeceği elde edeceksiniz.

Ne yapmalısınız?

Mikserde biraz su, havuç ve soyulmamış elmaları karıştırın. Smoothieyi hazırladıktan hemen sonra için.

Muz ve Mangolu Smoothie

Bu her iki meyve de bol miktarda vitamin, mineraller ve antioksidanlar içerir. Muzun içeriğindeki mineralleri diğer meyvelerde bulmak oldukça zordur. Bu meyveler hastalıklardan korunmaya yardımcı olur ve vücudun işleyişine katkı sağlarlar.

Ne yapmalısınız?

Her iki meyveyi de miksere koyun biraz su ekleyin, ve bal ile tatlandırın.

Böğürtlenli Smoothie

Wancai Yang tarafından yapılan çalışmalar yabani böğürtlenlerin  antioksidan, anti-kanser, anti-inflamasyon, anti-nöro dejeneratif özellikleri olduğunu ortaya koyuyor. Bu maddeler özellikle kolon kanserine ve diğer kanser türlerine karşı koruma ve tedavilere destek sağlıyor.

Ne yapmalısınız?

Böğürtlenleri süt veya su ile mikserde karıştırın ve sık sık için.

Zencefil Çayı

Yapılan çalışmalar zencefilin kanserli hücreleri yok etmekte kanser için üretilmiş ilaçlara göre daha etkili olduğunu göstermektedir. 

Zencefil kanser tedavisinde mükemmel bir dost ve vücutta herhangi bir yan etki bırakmadan tümörlerin ortadan kaldırılmasında muhteşem etkili.

Ne yapmalısınız?

Zencefili ince ince doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Bir bardak suyu ısıtın ve kaynamaya başlayınca karışımı suya ekleyin. 10 dakika bekletin ve çayınız içmeye hazır.

Şarap

Amerikan Kanser Derneğine göre kararında içilen bir bardak şarap kanser ölümlerini %20 oranında azaltıyor. Şarap, süper antioksidan görevi gören ve kansere karşı koruma sağlayan fenolikler (resveratrol ve kersetin) içerir.

Tuzlu Su

Tuzlu su içmek vücudunuzda su kaybına veya diğer değişikliklere yol açabilir, ancak tuzlu suyun içerdiği bir çok madde yüksek oranda kanser karşıtıdır ve vücut sağlığınızı yeniler. 

Ne yapmalısınız?

Vücudunuzu etkileyeceğini düşünerek asla saf tuzlu içmeyin. Bir tuzlu suya beş saf su oranında karıştırın. Litre başına bir limon ekleyebilirsiniz ya da tercih ederseniz biraz tatlandırabilirsiniz.

Sagligabiradim.com