Karar vermekte çok mu zorlanıyorsunuz?

Karar vermekte çok mu zorlanıyorsunuz?

Zor kararlar alırken faydalanabileceğiniz 5 öneri

Hepimiz hayatımızın bir döneminde zor kararlar vermek zorunda kalmışızdır. Hayatınızı değiştirebilecek bir karar vermek cesaret ister. Cesaret ise  öngörü, içe bakış, kızgınlık ve niyetlenmenin bir karışımıdır. 

Zor bir karar almanız gerektiğinde faydalanabileceğiniz birkaç öneri.

Anı yaşayın – verdiğiniz kararın sonuçlarıyla uğraşmak zorundasınız ama her şeyi kontrol altında tutamazsınız. Her şey beklediğiniz kadar kötü gelişmeyebilir. Kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanın.

Gözüpek hissedin – bir kere karar verdiğinizde, karar verilmiş demektir. Herkes sizinle aynı fikirde olmayabilir ama kararınızın arkasında durun.

Şükredin – sahip olduğunuz fırsatlar için minnettarlık duyun. En azından karar verme şansına sahipsiniz. Bunu küçümsemeyin.

Sürekli cesur kararlar alın – zor bir karar verdiğinizde gerisi gelir. Hayatınızın her alanında değişiklik yaratacak kararlar almaya başlayabilirsiniz. Korkmayın ve gözüpek olmaya devam edin. Bir kere yaptınız, yine yapabilirsiniz.

Orjinal olun – her şeyi, her zaman kitabına göre yapmanız gerekmiyor. İstediğiniz gibi yaşayabilmeniz için bazı kuralları zorlamanız gerekebilir. Kimseyi kırıp, zarar vermeyecek şekilde kendi kurallarınızı kendiniz yaratın.

HT Hayat