Kolay detoks yolları

Kolay detoks yolları

Detoks yaparak içten dışa arınıp daha hafif hissedebilirsiniz.

Ter

Vücudunuzun detoks yapmasında ter atmak büyük yardımcıdır. Sürekli yaptığınız rutin egzersizi değiştirin ve yeni fiziksel aktiviteler deneyin. Terleme, vücuttaki toksinleri dışarı atar. Ayrıca cildinizi yeniler. Kaybettiğinizi sıvı yerine bol su için.

Cildinize detoks

Doğal sünger, banyo zambak, lif kabağı eldiven ya da yumuşak kıllı bir banyo fırçası ile cildinizi fırçalamayı deneyin. Pul pul dökülme, ölü hücrelerden cildinizi kurtarmak ve daha kolay nefes alması için masaj, sizi rahatlatacaktır. Her fırçalamadan sonra nemlendirici uygulayarak cildi gençleştirin.


Yiyecekler
Sarımsak, biberiye, çilek, bitter çikolata, saf kakao, elma, kırmızı şarap gibi yiyeceklerin detoks etkisi vardır. Elbette bir paket çikolatadan bahsetmiyoruz. Tam tahıllı ekmek, fırında bir adet patates veya püresi, ceviz, fındık gibi yiyecekler detoks yapmanızda yardımcıdır.

İçecekler

Önce su içmeyi fazlalaştırın. Meyve suları, kahve ve diğer içecekler su yerine geçmez. Sebze suyu içebilirsiniz, antioksidan etkisi yüksektir. Ayrıca yeşil çay, nane çayı ve zencefil çayı da için.