Korktuğunuz başınıza gelmesin !

Korktuğunuz başınıza gelmesin !

Son günlerde merdiven altı üretilen sağlıksız ayakkabıların yol açtığı vahim sonuçlar kozmetik sektörünü de alarma geçirdi.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam: “Tasarruf yapayım derken en değerli hazinelerimizden sağlığı tehlikeye atmayın. Gerek rekabet kaygısı, gerekse maliyeti düşürmek için piyasaya komik rakamlarla sunulan ve içeriğinde çok fazla kimyasal bulunan şampuanlara aldanmayın”

Son günlerde gündemi meşgul eden merdiven altı üretilen ayakkabıların yol açtığı vahim sonuçlar, kozmetik sektörünü de alarma geçirdi. Kişisel bakım ürünlerinin belirli kriterlere sahip olması gerektiğini kaydeden uzmanlar, özellikle tamamen doğal olarak lanse edilen ürünlerde en az yüzde 75 oranında saflık oranı aranması gerektiğinin altını çizdi.

Bünyelerinde bulunan GeoMASS Trikoloji AR-GE Laboratuvarı’nda kişiye özel şampuanlar üreten LTS Teknoloji Grup’un Başkanı Talat Sam, çok ucuza satılan kozmetik ve temizlik maddelerinin altında mutlaka sağlığı riske atacak unsurlar yattığını kaydetti.

Sam, geçtiğimiz günlerde merdiven altı üretimlerin vahim sonuçlarına hep birlikte tanık olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Özellikle bizim gibi kozmetik sektöründe bulunan ve kişisel bakım ürünleri geliştiren firmaların tüm sağlık ve hijyen koşullarına harfiyen uyması, belirtilen kriterlere uygun olarak üretim yapması gerekiyor. Örneğin şampuanlarda kullanılan içeriklerin saflık oranlarında belirli kriterler var. Bitkisel içerik en az yüzde 75 olmalı. Buna karşın sözde bitkisel şampuan satan çok sayıda üreticinin bitki özünü yüzde 2 ile 5 arasında kullandığını belirtmek isterim.

Fiyat sizi aldatmasın

Ucuz fiyatların vatandaşa cazip geldiğini dile getiren Talat Sam, “Bazı noktalarda taşıma maliyetini bile karşılamayacak kadar ucuz ürünlerin raflarda yerini almasını hayretle karşılıyoruz. Tasarruf yapayım derken en değerli hazinelerimizden sağlığı tehlikeye atmayın. Gerek rekabet kaygısı gerekse maliyeti düşürmek için piyasaya komik rakamlarla sunulan çok güzel ambalajlı ancak içeriğinde çok fazla kimyasal bulunan şampuanlara aldanmayın. Hiçbir şey sağlığımızdan kıymetli değildir. Ucuz şampuan ile sadece saçlarınızı kaybetmez, gidermesi çok daha maliyetli cilt hastalıklarına da yakalanırsınız. Özellikle kalitesiz şampuanlardan uzak durmak gerek. Çünkü ucuz şampuan kullanımı saç diplerinde bakteri ve mantar üremesine bağlı olarak saç dökülmesi, kepek oluşumu ve deri tahribatı gibi birçok problemi de beraberinde getiriyor” çağrısında bulundu.

Talat Sam, piyasada güzel ambalajlar içinde bir kaç liraya şampuan satıldığına şahit olduklarını ifade ederek, \" Yaptığımız araştırmalar insan saç ve saç derisine uygun bir şampuanın raf fiyatının 250 ml. si en az 15 lira olması gerektiği sonucunu ortaya koydu. Bunun altında kâr etmeksizin sağlıklı şampuan üretmek mümkün değil. Maliyeti en fazla etkileyenler kaliteli kimyasallar ve bitki özleri.  Milyonlarca insanın dert yandığı saç dökülme sorunu, ne yazık ki düşük kaliteli şampuan kullanımıyla artıyor. Sonuçta insanlar yeniden saçlarına kavuşmak için bu kez hem daha fazla para harcıyor hem de acıya katlanmak zorunda kalıyorlar\" dedi.

Özellikle bitkisel içerikli ürünlerin emsallerinden daha pahalı olmasının nedenini içerikte kullanılan bitkilerin saflık oranlarıyla açıklayan Sam, maliyeti son derece düşük olan ürünlerin düşük fiyatlarla piyasaya sunulduğunu ve bu ürünlerin sağlık açısından büyük tehdit oluşturduğunu vurguladı.