Kronik sinüzitiniz var mı?

Kronik sinüzitiniz var mı?

Kronik sinüzitin belirtisi nelerdir? Bu şikayetleriniz varsa kronik sinüzitiniz olabilir !

Çoğu zaman baş ağrısıyla özdeşleşmiş olarak bilinen kronik sinüzitin aslında pek çok belirtisi olduğunu biliyor muydunuz?

Kulak Burun Boğaz Hast.-Baş Boyun Cerrahisi Uzm. Doç. Dr. Seyhan Alkan

Burun kıkırdak-kemik eğriliği ve burun eti büyümesi (konka hipertrofisi) probleminiz varsa kış mevsimi sizin için çok daha sıkıntılı geçer; burun tıkanıklığı belirginleşir, sinüzit atakları sık gerçekleşir.

Bu şikayetleriniz varsa kronik sinüzitiniz olabilir!

Burun tıkanıklığınız varsa,
Koku alamıyorsanız,
Son dönemlerde sürekli yorgunsanız,
Ağız kokunuz varsa,
Kuru öksürüyorsanız,
Sesiniz değişmeye başladıysa,
Geniz akıntınız varsa,
Boğazınızda batma gibi bir rahatsızlık hissi oluşuyorsa,
Kış enfeksiyonlarını 10 günden çok daha fazla bir sürede atlatıyorsanız; hastalıklarınız kısa aralıklarla tekrarlıyorsa ve en önemlisi bu şikâyetleriniz 3 aydan fazla süredir varsa kronik sinüzit hastası olabilirsiniz.

Sinüzit Atakları Üst Solunum Yolu Problemlerinizle Doğru Orantılıdır!

Basit viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmak gerekmezken; kıkırdak-kemik eğriliği ve burun eti büyümesi probleminiz varsa doğal direnç mekanizmalarınız bozulduğu için sıklıkla antibiyotik kullanımı ile sonuçlanan bakteriyel enfeksiyonlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca uykuda nefes alma probleminin artması oksijen alınan miktarını düşürdüğünden yorgunluk ve baş ağrısı şikayetleriniz belirginleşir. Bu nedenle en kısa zamanda bir kulak burun boğaz hastalıkları hekimine başvurmanızda fayda var.