Kürtaja alternatif ertesi gün hapı

Kürtaja alternatif ertesi gün hapı

Kürtaja gerek kalmadan istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için 3 hastanede çalışma başlattı.

Bir süre önce kamuoyunda tartışmalara neden olan kürtaj, “devlet hastanelerinde narkozsuz yapıldığı” iddiasıyla yeniden gündemde. Son olarak Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde genel ya da lokal anesteziyle yapılan kürtaja gerek kalmadan istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için 3 hastanede çalışma başlattı.

Böylelikle 24 en geç 48 saat içinde, hatta 5 güne kadar bu haplardan alınarak istenmeyen gebelik önlenebilecek.

"HENÜZ TÜRKİYE'DE RUHSATLI DEĞİL"

İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için ABD ve Avrupa'da ruhsatlı olan tıbbi düşük ilacının kullanıldığını belirten Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Leyla Mollamahmutoğlu, yaklaşık 3 yıl önce piyasaya çıkan ilacın henüz Türkiye'de ruhsatlı olmadığını kaydetti.

"BİNİN ÜZERİNDE HASTADA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR"

Bu ilaçla aralarında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin de bulunduğu Sağlık Bakanlığına bağlı 3 hastanede, binin üzerinde hastada çalışma yürütüldüğünü ifaden eden Dilbaz, ''İlaç 2 gün üst üste alındıktan sonra herhangi bir işleme gerek kalmadan hasta evinde düşük yapıyor. Çalışmadan olumlu sonuçlar alındı'' bilgisini aktardı. Doç. Dr. Dilbaz, ilacın 6-8. haftadaki gebeliklerin sonlandırılmasında etkili olduğunu, ancak 8. hafta sonrasında sorun ortaya çıkabileceğini belirtti.