Mide bulantısı için tüyolar

Mide bulantısı için tüyolar

Mide bulantılarına karşı aşağıdaki önerilere kulak verin.

Özellikle hamilelik döneminin başlarından itibaren görülen ve bir nevi hamile olduğunuzu sürekli size hatırlatan mide bulantılarına karşı aşağıdaki önerilere kulak verin. Bu öneriler ile mide bulantısının karşısına çıkabilecek ve daha sağlıklı bir yaşama adım atabileceksiniz.

Gün boyu az ve sık yemek yediğiniz takdirde mideniz asla boş kalmaz. Bazı kadınlar karbonhidratlı yiyeceklerin iyi geldiğini söylese de uzmanlara göre yüksek seviyede protein içeren gıdalar mide bulantısına karşı daha etkilidir.

Ufak atıştırmalıkları yanınızdan ayırmayın

El altında mutlaka ufak atıştırmalıklarınız olsun. Yatağınızın başucuna da bir paket kraker koyun ve uyandığınızda yataktan çıkmadan 1-2 parça yiyip 20 dakika kadar bekleyin. Aynı şekilde gece uykunuzdan mideniz bulanarak uyanırsanız bu yöntemi tekrarlayın.

Yağlı besinlerden uzak durun

Yağlı besinlerin sindirimi daha uzun sürdüğünden sindirim sistemini rahatsız etmesi daha muhtemeldir. Yine baharatlı ve asitli besinlerden uzak durmak gerekir.

Oda sıcaklığında besinler tüketin

Besinlerin kokusu ve tadı da midenizi bulandırabilir. Sıcakken daha yoğun bir koku ve aromaya sahip olduğundan gıdaları oda sıcaklığında veya soğuk olarak tüketmek önerilmektedir.

Yardımcınız zencefil

Zencefil, mide bulantısına karşı oldukça etkilidir. Sıcak suya rendelenmiş zencefili ekleyin ve yavaş yavaş yudumlayın.

Vitaminlerinizi aksatmayın

Gerekli tüm vitaminleri aldığınızdan emin olun. Doktorunuz düşük seviye demir içeren vitaminler önerebilir. Zira demir sindirimi oldukça zor bir mineraldir.

Su tüketimine önem verin

Yemekle birlikte su içtiğinizde daha çabuk doyarsınız. Bu sayede tıka basa yemekten kurtulabilir ve mide bulantısının önüne geçebilirsiniz.