Periscope’da izleyici sayınızı artırmanın yolları

Periscope’da izleyici sayınızı artırmanın yolları

İşte size, Periscope yayınınızda izleyici sayınızı arttırmak için 10 ipucu…

Son günlerin en popüler sosyal medya uygulaması olan Periscope, çığ gibi büyüyor. Özellikle Türk kullanıcıların ilk günden bu yana ilgisini koruduğu Periscope’da canlı yayın sayısı da her geçen gün artıyor. Ancak eğer siz de “Yayın yapıyorum ama izleyici sayım çok az” diyorsanız, bu durumu değiştirmek için bir kaç önerimiz var.

1) Uygun başlık bulun: Yayınınıza başlamadan önce, yapacağınız yayına uygun bir başlık bulun. Kısa ve ilgi çekici başlıklar izleyiciyi her zaman cezbeder. İngilizce bir başlık seçmeniz ise dünyanın dört bir yanından izleyicileri yayınınıza davet etmek için iyi bir yol olacaktır.

2) Başlıkta dürüst olun, içerikle çelişmesin: Yayınınız için seçtiğiniz başlık konusunda dürüst olun. Başlığınızın izleyicilere, yayınınız hakkında gerçekçi ve doğru bir bilgi vermesine özen gösterin. Yaptığınız yayının içeriği başlığınız ile çelişmesin. Örneğin arkadaşınızla sohbet ettiğiniz yayına “parti” başlığını koymayın.

3) Yayın konusunda yaratıcı olun: Periscope’da ilk günler yayın sayısı az olduğu için her yayında izleyici sayıları da görece fazlaydı. Ancak artık durum değişti. Yayın sayısı arttıkça kıyasıya izleyici sayısı arttırma rekabeti de başladı. Hal böyle olunca yayın konusunda yaratıcı davranan da izleyiciyi toplamayı başarıyor. Gittiğiniz, gördüğünüz yerlerde yayın yapmaktan geri kalmayın.Dış çekimler,ilginç mekanlar ve aksiyon yayındaki izleyici sayısını arttırıyor.

4) Çekim kalitenize özen gösterin: Sürekli donan yada takılan bir yayına izleyicilerin sadık kalması düşünülemez. Bağlantı kalitenize özen gösterin. Diğer yandan kaliteli bir çekim için doğru açı bulma konusunda pratik yapın. Kimse yamuk bir ekrana uzun süre bakmaya tahammül edemez. Tripod yada selfie çubuğu gibi ekipmanlar kullanan yayıncı sayısı her geçen gün artıyor. Biraz yardımdan kimseye zarar gelmez...

5) İzleyicinizle iletişim kurun: Periscope yayınlarının en önemli farkı izleyici ile interaktif bir iletişime geçebilmektir. İzleyicilerinizden gelen soruları yanıtsız bırakmayın. Onlara verdiğiniz yanıtlar yayınınızı zenginleştirirken diğer yandan izleyiciyi de yayında kalmak için motive eder.

6) Twitter’da önceden duyuru yapın: Yayınınız öncesinde Twitter’da duyuru yapmak her zaman takipçi kitlenizin ilgisini Periscope’a yönlendirmenizi sağlayacaktır. Özel yayınlarınız öncesinde takipçilerinize davet geçin. Yayınınızı da eş zamanlı olarak Twitter’da duyurun. Bunun için yayın öncesi çıkan küçük mavi kuş ikonuna basmanız yeterli.

7) Yayınlarınızı kaydedin: Eğer Periscope’da sadık bir izleyici kitlesine sahip olmak istiyorsanız kaliteli yayınlara imza atmak kadar yaptığınız yayınları kaydetmek de önemli. Kaydettiğiniz yayınlar, izleyicilere ileride yapacağınız yayınlar konusunda da fikir verirken, sadık bir kitlede yerlerini almalarını da sağlar.

8) Periscope trendlerini takip edin: Rekabetten geri kalmamak için rakiplerin neler yaptığına göz atmak da da fayda var. Periscope’da farklı yayınları takip etmek hem yaratıcılığınızı arttırır hem de kendinizi geliştirmeniz için fırsat sağlar.

9) Eğlenceyi paylaşmak izleyici arttırır: Periscope’da en çok izlenen şeylerden biri de kuşkusuz eğlenceli anlar. Gittiğiniz eğlence mekanları, konserler yada festivallerde gerçekleştireceğiniz yayınlar çok sayıda izleyicinin bir anda ilgisini çekecektir.

10) İstikrarlı olun düzenli, yayın yapın: Eğer amacınız Periscope’da sadık bir izleyici kitlesine ulaşmak ve bunu arttırmaksa düzenli olarak kaliteli içerikli yayınlar yapın. Kendinizi özletmeyin,takipçilerinizi rakiplerinize kaptırmayın.

Leyditurk.com