Ramazan'da su tüketimine dikkat edilmeli

Ramazan'da su tüketimine dikkat edilmeli

Yetişkin bir kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarı 2,5 litredir.

İftardan başlayarak alınacak doğal mineralli suların, oruç tutulan süre boyunca kaybedilen suyun geri kazanımında önemli rol oynadığına dikkat çeken Dr. Bradley, iftar yemeği sırasında alınacak doğal mineralli suyun gün boyu vücudun azalan sıvı miktarını düzenlediği gibi mineral ihtiyacını karşılamaya da yardımcı olacağını dile getirdi.

Yetişkin bir kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarının 2,5 litre olduğunu belirten Dr. Bradley, özellikle oruç tutacak kişilerin hava sıcaklığına bağlı olarak vücudun artan su ihtiyacına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Neden pH Değeri Yüksek Doğal Mineralli Su?

8,22’lik pH değeri ile Saka, kalsiyum, magnezyum gibi doğal mineraller içeren alkali bir sudur. Doğal mineralli sular vücudun gün boyunca kaybettiği minerallerin bir kısmını geri kazanmasını sağlar. Kalsiyum, kemik sağlığı için büyük önem taşımaktadır. pH’ı 7’nin üzerinde olan sular, içinde doğal oksijen iyonu daha fazla olan alkali sulardır. Alkali sular kandaki asit seviyesini dengeleyerek, vücudun daha az yağ depolamasını sağlar ve vücudun asit/baz dengesine destek olarak, kilo kaybına yardımcı olur. Saka, alkali diyetine uygun bir su olmakla beraber, kandaki laktik asidin atılmasını kolaylaştırarak, fiziksel aktivite sırasında performansı artırır.