Regli ağrılarını azaltmanın yolları

Regli ağrılarını azaltmanın yolları

Adet dönemlerinizde sizi hayata küstüren ağrılardan ilaçsız kurtulabilirsiniz.

Menstrual ağrının azaltılması kolay, zor, zaman alıcı veya tedavisel olabilir ama nasıl olursa olsun bu ağrıdan kurtulmamız gerekir! Bizim bahsettiğimiz hafif ağrılar sızılar değil, sizi yatağa çivileyen ve işe gitmenizi engelleyen ağrılar ve bu yüksek ağrıyı maalesef dünya üzerindeki her 10 kadından 1’i, her ay çekmekte. Siz de onlardan biri misiniz? O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun.

Isı

Isı, menstrual ağrıyı azaltmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Isıyı alt karın bölgenize uygulamanın pek çok çeşidi vardır. İlk deneyeceğiniz, sıcak bir banyo yapmak olsun. Eğer bu bir işe yaramazsa, ısıtıcı özellikli bantlardan ya da sıcak su torbalarından alıp kullanabilirsiniz. Eğer ısıtıcı bir bant ya da sıcak su torbası bulamıyorsanız, bir torba pirinci mikrodalgaya atıp birkaç dakika ısıtın, bu oldukça işinize yarayacaktır!

Ağrı kesiciler

Ağrı kesiciler menstrual dönemde çoğu kadının en iyi dostu oluyorlar. Ağrı kesicinizi doktorunuzun önerdiği ya da şişenin üzerinde yazan şekilde, ağrınızın başlayacağını hissettiğiniz anda alın. Böylelikle ağrınızı daha kolay kontrol altına alır ve başlamadan engellersiniz.

Doğal çareler

Menstrual ağrıyı dindirecek birkaç doğal çare de var. Hatta bunlar regl öncesi şişkinliğinin ve adet öncesi sendromunun da önüne geçebiliyorlar. Gecesefası, alman papatyası, sarı kantaron, Meryem Ana dikeni tohumu ve karayılan otu kökünü aktarlara sorabilirsiniz. Bu bitkileri regliniz başlamadan birkaç gün önce kullanmaya başlayın ve regliniz bitene kadar da her gün kullanmaya devam edin.

Cenin pozisyonunda yatmak

Cenin pozisyonunda yatmak, gerçekten de regl ağrısını azaltan bir yöntemdir. Vücut, bu pozisyondayken, otomatik olarak karın kaslarının rahatlamasını ve ağrının azalmasını sağlar. Bu pozisyon tek başına yeterli olmayabilir ama bir ağrı kesici ya da ısı verici yardımıyla çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Cinsel ilişkiye girmek

Bunun sizi biraz şaşırtacağını tahmin ediyoruz ama bu kanıtlanmış bir gerçektir. Orgazm olmak stresin atılmasına ve uterus duvarınızın rahatlamasına yardımcı olur. Seksi, duştayken yaparak daha temiz olmasını sağlayabilir ya da bu süre içinde yanınızda kağıt havlu, peçete ya da ıslak mendil bulundurabilirsiniz.

Vitamin almak

Vitamin almak ağrıyı şaşırtıcı derecede azaltan bir yöntemdir. Regl olurken, kalsiyum, B vitamini ve çinko alın. Bunlar krampları ve vücut şişmesini engelleyecek vitaminlerdir. Ayrıca meyve, tam tahıllı gıdaları ve sebzeleri günlük olarak tüketin. Tuz tüketiminizi azaltın ve ne bunların ne kadar farklılık yarattığını kendiniz gözlemleyin.

Egzersiz

Aktif olmak kaslarınızın rahatlamasını ve endorfin salgılanmasını sağlar. Tabii ki bu ağrılı dönemde en ağır sporu yapmanıza gerek yok! Yürümek gibi hafif egzersizler yeterli olacaktır. Bu dönemde yapabileceğiniz en uygun egzersizler için, ''Adet Dönemine En Uygun Egzersizler'' yazımızı okuyabilirsiniz.

Aromaterapi

Aromaterapi rahatlatıcı, sakinleştirici ve neşe vericidir. Bu nedenle ağrınızı hafifletebilir olmasına da şaşmamak gerekir. Bu tip aromatik kokuları solumak sizi rahatlatacaktır. Kendinize sıcak bir banyo hazırlayın, birkaç mum yakın ve suya biraz aromaterapi yağı ekleyin. Sıcak su ve güzel kokular sizi gerçekten de rahatlatacaktır.

Masaj

Karnınıza yapılacak masaj menstrual ağrınızın azalmasını sağlar. Üstelik bu masajı kendi kendinize uygulayabilirsiniz. Alt karın bölgenize yapacağınız dairesel hareketler ve nazik, kısa süreli baskılar kaslarınızın rahatlamasını sağlar. Böylece, ağrınız ve gerginliğiniz de azalır.