Regli döneminizi siz belirleyin..

Regli döneminizi siz belirleyin..

Adet döngüsünü hızlandırmak için birkaç yöntemimiz var...

Sıcak banyo
Sıcak banyo adet dönemini hızlandırmak için uygulanan en popüler yöntemlerden biridir. Sıcak su vücut ısını arttırır. Isı karın akslarını arttırır ve aynı zamanda rahimdeki kan akışını hızlandırmaya teşvik eder.

Isıtma pedleri
Isıtma pedleri ve sıcak su torbaları, banyo mantığıyla çalışır. Onlar da kan damarlarını genişletir ve vücutta ısı üreten kan akışını teşvik eder.

C vitamini
C vitamini büyük dozlarda tüketildiğinde rahim duvarlarını yıkmaya yardımcı progesteron üretimini arttırır. Bu şekilde adet döneminin gelişi hızlanır. Ancak doktorunuza danışmadan almayın ve mutlaka bol su için.

Egzersiz
Fiziksel egzersizler süreyi hızlandırmak için başka yararlı bir yöntemdir. Dolaşımı arttırır ve adet kramplarının hafiflemesini sağlar. Adet kanamasının oluşumunu hızlandırır. Ancak aşırıya kaçmayın çünkü aşırı egzersiz dönemi atlamanıza neden olabilir.

Akupunktur
Dolaşım ve kan akışıyla ilgili özel noktaları uyararak, üreme organlarını güçlendirmeye yardımcı olabilen yöntemlerden biridir. Ancak bu özel isteği terapistinizle konuşun çünkü sıradan seanslar bu bölgeleri harekete geçirmeyebilir.

Kadın arkadaşlar
Arkadaşlarınızla sık sık vakit geçirin ve onların adet dönemleri hakkında konuşun. Onları yakalamaya çalışacak bir beden bilinciniz olduğunu biliyor muydunuz?

Yiyecekler
Tuzlu gıdalardan uzak durun. Kabak, havuç, kayısı, şeftali, ıspanak gibi gıdalar tüketin.

Stres
Stresli durum ve olaylardan uzak durun. Stres hormon düzeyinizi etkiler ve beklene adeti geciktirir. Gerekirse rahatlatıcı teknikler kullanın.

Bitki çayları
Üreme sistemini uyaran otlar için. Papatya, maydanoz, zencefil, biberiye, adaçayı ve kırmızı ahududu yaprağı içeren çaylar içebilirsiniz.

Danışın
Herhangi bir doğal tedaviye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Ayrıca adet döngüsünü hızlandırmak istediğinizi onunla da görüşmeyi unutmayın!