Regli sancılarından kurtulun

Regli sancılarından kurtulun

Çoğu zaman ağrılarla baş etmek zorunda kalmak sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Kadınların her ay düzenli bir şekilde adet (regl) sancılarıyla baş etmek zorunda kalmaları sadece fiziksel olarak değil ve ruhsal olarak da sorunları beraberinde getirirebiliyor.

Regl sancısından kurtulmanın yolları

1- Sıcak banyo yapın


Orta dereceli bölgesel sıcak uygulama ağrılarınıza iyi gelebilir. Bunun için sıcak banyo ya da ayaklara sıcak uygulama önerilir.

2- Sıcak uygulamayı direkt karnınıza yapmayın

Dikkat edilmesi gereken nokta, sıcak uygulamanın direkt karına yapılmamasıdır. Bu uygulama sağlığınız için tehlikeli olabilir; çünkü karın içerisinde bir iltihabi problem varsa bunun yayılmasına neden olabilirsiniz.

3- Egzersiz yapın

Nefes ve kasları güçlendirici egzersizler ağrıları kontrol eder. Ev ortamında hafif egzersizler yapın.

4- Masaj yapın

Masaj ağrıyı azaltmada etkili bir yöntemdir. Ağrıyan bölgenin altına yoğurma tarzında ritmik masaj uygularsanız, ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

5- Düzenli uyuyun

Düzenli uyku, gerginliği azaltacağından ağrıyı kontrol etmede işe yarar. Ağrılı zamanlarınızda uyku düzeninize özellikle dikkat edin.

6- Sağlıklı beslenin

İyi beslenme ve bunun adet döneminde de sürdürülmesi ağrıyı azaltmada etkilidir. Düzenli beslenme ile ağrılarınızın şiddetini azaltmak elinizde.

7- Fındık - fıstık tüketin

B vitamini ve magnezyumdan zengin besinler adet dönemde oluşan rahatsızlıkları ve ağrıyı gidermede yardımcı olur. Adet döneminde; et, balık, karaciğer, kuru baklagiller, fındık, fıstık, susam gibi yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve öğütülmemiş tahıllar tüketin.

8- Tuzu kısıtlayın

Eğer kişide adet kanamasından önce baş ağrısı, karında şişlik gibi problemler oluyorsa reglden bir hafta önce tuz kısıtlanmasına gidilebilir.

9- Bol bol maydanoz tüketin, kafeinden uzak durun

Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi besinler bu dönemde alınan ödemi gidermede yardımcıdır. Ağrılarınızı artırmamak için ise kafeinli ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız.