Saç ekiminde yanlış bilinenler

Saç ekiminde yanlış bilinenler

Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, yanlış bilgilenme konusunda vatandaşları uyardı.

Saç ekimiyle ilgili yanlış inanışların bulunduğunu ifade eden Türk Hair Trans Genel Direktörü Acıkök, saç ekimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

-Kişinin ense bölgesinden alınan saç kökleri açık olan bölgelere nakledilir. Yani ekilen saçlar, hastanın kendi saçlarıdır.

-Saç ekimi doğal görünüm sağlayabilir. Deneyimli uzman ekibin başarılı bir ekim operasyonu neticesinde yüzde yüz doğallık mümkün.

-Saç ektirmek demek, kafadaki açık bölgenin tamamen saçla kaplanması anlamına gelmez. Kişinin sahip olduğu kök miktarına göre belirli bir bölgeye nakil yapılarak da estetik bir görünüm sağlanabilir. 

-Verici bölgede yeterli kök varsa, saç çizgisi doğal bir şekilde dizayn edilmişse, santimetrekareye yeterli miktarda saç ekilmişse yüzde yüz iyi sonuç alınabilir.

-Saçlar dipten beslenir. Besleyici şampuanlar saç dökülmesini engellemekte yeterli değildir.

-Saç ekimi ağrılı ve acılı bir süreç değildir. Lokal anestezi yapılmaktadır. İğne korkusu olanlar içinse 10 dk uyutma (sedasyon) ile iğne süreci tamamlanır. Saç ekimi esnasında ise her hangi bir acı hissedilmez.

-Kadınlar da saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Yaşlılık, hastalıklar ve menopoz sonrası oluşan hormonel değişimler gibi nedenlerle her beş kadından birinin saçları dökülüyor. Ancak kadınlar saç dökülmesini gizliyor. Bununla birlikte kadınlar da saç ekimi yaptırabilir.

GEÇMİŞE GÖRE ÇOK İLERİ SEVİYEDEYİZ

Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, 90\'lı yıllarda yapılan saç ekimi sonuçlarının hafızalardan silinmediğini belirterek yanlış inanışlara dikkat çekti.

2004 yılından bu yana uygulanan FUE tekniği ve Türk uzmanlarının deneyimi sayesinde son yıllarda mükemmel yakın derecede başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Acıkök Türkiye saç ekiminde yurt dışından en çok hasta çeken ülkelerden biri olduğunun altını çizdi.

Dünyada Türk uzmanların pozitif bir algısı olduğunu belirten Acıkök, Geçmişe göre çok ileri bir seviyedeyiz. Saç ektirmek isteyenlerin kaygıları minimize edildi. Kendilerini uzmanlara emanet edebilirler. Yanlış inanışlar halen oldukça yaygın ancak bunu da aşmak üzereyiz. şeklinde konuştu.

Saç ekiminde ameliyathane uyarısı

Ameliyathane ortamı olmayan yerlerin çeşitli enfeksiyonlar, Hepatit B, Hepatit C ve HİV gibi bulaşıcı hastalıklarla ölümcül sonuçlar doğurabileceğini altını çizen Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök şunları söyledi:

\"Saç ekiminde kullanılan cerrahi aletlerin sterilizasyon şartlarına uygun olarak steril edilmemesinden dolayı Hepatit B, Hepatit C ve HİV gibi çok ciddi bulaşıcı hastalıklar oluşabilir. Ayrıca her tıbbi girişimde olduğu gibi saç naklinin de uzman doktorlar ve profesyonel bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilmesi hastanın sağlığı ve operasyonun verimi açısından son derece önemlidir. Ekim yapılacak alanın analiz edilmesi ve planlanması gereklidir. Aksi halde ekim bölgesinde homojen bir dağılım olamaz ve bu durumda doğal olmayan sonuçlar doğurur. Ayrıca, saç köklerinin yerleştirileceği kanallar ile ekilecek olan greftin boyu ayarlanmalı, greft olması gerekenden daha fazla bir derinliğe bırakılırsa ekim yapılan saç köklerinde çukurlar oluşabilir tam tersi durumda yüzeysel olması halinde ise sivilce büyüklüğünde çıkıntılar oluşabilir ki, bu her iki sonuçta doğal bir ekim görüntüsünü ortadan kaldırır”

Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök, saç ekiminin her sektörde olduğu gibi fiziksel şartları uygun olmayan ve bu tedavileri yapmak için gerekli yeterliliği olmayan kişiler tarafından sağlıksız şartlarda yapılabildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

\"Bununla ilgili bir takım cezai yaptırımlar uygulanıyor fakat uygulanan cezalar yetersiz kalabiliyor. Bu gibi merdiven altı kurumlar çareyi sık sık adres değiştirmekte buluyor. Günümüz şartlarında merdiven altı kurumları tek tek tespit edip kapatmak pek mümkün görünmüyor. Nedeni ise bugün kapatılan bir yerin ertesi gün başka bir adreste kaçak tedavi yapmaya devam ediyor”