Saç estetiğinde yeni adres; Türkiye

Saç estetiğinde yeni adres; Türkiye

Türkiye başta Arap ülkeleri olmak üzere İngiltere, Almanya gibi ülkelerden çok sayıda hasta çekiyor.


Başta Arap ülkeleri olmak üzere İngiltere, Almanya gibi ülkelerden çok sayıda hasta çeken Türkiye’nin son 10 yılda belirgin bir aşama kaydettiğini belirten Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, başarının perde arkasını anlattı.

Saç ekimi, sıklaştırma, mezoterapi ve benzeri operasyonlar için Türkiye’nin ön plana çıkan ülkeler arasında olduğuna dikkat çeken Acıkök, bölge coğrafyasında yeni adresin Türkiye olduğunu söyledi.

Avrupa’nın önüne geçti

2000li yıllardan itibaren çok sayıda operasyona imza atan Türk doktorların deneyimleri Avrupalı meslektaşlarını geride bıraktı. Estetikle çeşitli yöntemler kullanan ve bu yöntemleri zaman içerisinde geliştiren Türk doktorlar Arap ülkelerinin yanı sıra Avrupa’nın da çeşitli ülkelerinden hastaları kabul ediyor.

Saç estetiğinde deneyimin önemine değinen Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, Türk doktorların kayda değer bir başarı yakaladığını söyledi. Her yıl binlerce hastanın saç estetiği konusunda Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Acıkök, bölge coğrafyasında en fazla operasyonun Türkiye’de gerçekleştirildiğini ifade etti.

Estetik operasyonları 1 günde tamamlanıyor

Türkiye’nin estetik alanında çok sayıda uzman yetiştirdiğine dikkat çeken Acıkök “Özellikle son 10 yılda Türkiye’nin saç estetiğinde kendini kanıtlamış olduğunu görüyoruz. Uygulanan yöntemler ve sonuçları hastaları memnun ediyor. Türk doktorlarının pratik ve çalışkan olması da önemli bir etken. Örneğin Avrupa’da 3 günde ancak tamamlanan bir operasyon Türkiye’de 1 günde sonuçlanabiliyor. Bu, bizim gelinen noktada, işimize ne ölçüde odaklandığımızın bir göstergesi” diye konuştu.

Saç ekimine gelip tatil yapıyorlar

Türkiye’de saç estetiği operasyonlarının pratik ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasının turizme de katkı yaptığını belirten Acıkök şunları söyledi:

“Türkiye’ye gelmek her açıdan avantajlı. Kendinizi doktorlara emanet ediyor, aynı zamanda tatil yapabiliyorsunuz. Operasyonları tamamlanan hastalar 3-4 gün daha Türkiye’de kalmayı tercih ediyor. Türk Hair Trans gibi kuruluşlar ise yurtdışından gelen konuklara karşılama, konaklama ve tercüman hizmetleri ile birlikte farklı yörelerde tatil yapma imkânı da sunuyor. Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye gelen hasta sayısının önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağını düşünüyorum”