Sağlık ve güzellik için çıplak uyuyun !

Sağlık ve güzellik için çıplak uyuyun !

Daha iyi bir seks, daha rahat uyku ve daha az stres için bu öneriye kulak verin.

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Amerikalı 2 uzmanın yaptığı araştırmaya göre çıplak yatağa giren insanlar daha sağlıklı. Türk insanına bu öneri şaka gibi gelse de imkanı olanlar için çıplak uyumanın sağlık üzerinde kanıtlanmış etkileri var.

1- Düşündüğünüz zaman iç çamaşırları saatlerce bizi hapseder ve malum bölgede siz fark etmeseniz de daha fazla bakteri ürer.  Bu bölgelerin havalanması ve daha temiz durması için çıplak uyuma tavsiye ediliyor.

2- Uyurken vucudumuz sıcaklığı ayarlamak için otomatik olarak kendini soğutur. Uyurken özellikle kat kat pijama, pike ve yorgan altına giriyorsanız uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz bu yüzden giysisiz yatıp vucudunuzu her daim serin tutmalısınız. Çok ağır ısı altında vucudumuz az melotonin ve büyüme hormonu salgılar. Bu hormonlar saç ve derinizi güzelleştirir bu yüzden de yararlıdır.

3- İncelirsiniz! Daha rahat ve serin çekilen bir uyku sonucunda stresiniz azalır ve kalktığınızda daha az aç hissedersiniz ve çabuk doyarsınız. Uykunuz bölünürse daha aç kalkıp abur cubur yemek istersiniz.

4- Çıplak uyumayı tercih edenler kadınlar bu sayede kendilerine daha çok güven duyduklarını söylüyor. ‘‘Yatak çarşaflarını, havayı, yorganı tamamen hissetmek seksi bir his ve sabah kalktığınızda kendinize olan güveninizin bu yüzden bile artacakdır’’ diyor.

5- Özellikle birbirine yakınlaşmakta sorun yaşayan çiftler için çıplak uyumak çok yararlı. Ten tene değdiği zaman oksikodon hormonu yükselir ve bu rahatlamanıza ve daha kolay orgazm olmanıza yardımcı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.