Sarımsak spermlere zarar veriyor

Sarımsak spermlere zarar veriyor

Bir çok derde derman olan sarımsak fazla tüketildiğinde erkekler için risk yaratıyor.

Bitkisel ürünlerin fazla tüketilmesinin zararlı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ömür Demirezer, \"Örneğin sarımsak çok faydalı diye bilinir. Gerçekten çok faydalıdır ancak fazla alındığı zaman karaciğer enzimlerini etkilediği için sperm hareketliğini azaltıyor. Bu da üremeyi olumsuz etkiliyor\" dedi.         

Demirezer, son yıllarda en çok tüketilen bitkilerden sinamekinin de yanlış kullanıldığına işaret ederek, \"Sinameki ürünleri kesinlikle 2 haftadan fazla kullanılmamalı. Kullanıldığı durumlarda potasyum azalabilir, potasyum azalınca kalp kaslarına etki eder. Sonuç, kalp hastalığına kadar gidebilir\" diye konuştu.
                                
Son günlerde özellikle zayıflamak için kullanılan yosun haplarının da yan etkileri olduğuna dikkati çeken Demirezer, \"Lida isimli yosun hapının içinde ’sibütramin’ maddesi olduğu tespit edildi. Bu, yağ atıcı ilaçların içindeki sentetik bir madde. İnsanlar, sadece yosunla zayıfladıklarını sanıyorlar, oysa resmen ilaç kullanıyorlar\" dedi.
      
Demirezer, doğadan toplayarak demlenen papatyaların da kimi zaman ciddi zehirlenmelere yol açabileceği uyarısında bulunarak şöyle konuştu:
      
\"Çoğu insan, dağdan bayırdan papatya topluyor ve bunları tüketiyor.Oysa çok çeşitli papatya türü var. Farkı, uzmanların dışında kimse ayıramaz.Örneğin bir papatya türü, böcek öldürücü, biri migren diğeri soğuk algınlığı tedavisinde kullanılıyor. Böcek ilacı yapımında kullanılan papatya çay gibi içildiğinde zehirlenmelere yol açabiliyor.\" Fazla miktarda maydanoz tüketilmesinin hamilelerde düşüğe neden olabileceğini belirten Demirezer, şunları kaydetti:
      
\"Günde 10 gram kabak çekirdeği prostat büyümesini yavaşlatır. Biberli pizza ile fıçı biranın birlikte alınmaması gerekir. Meyan, kalp ilaçlarının etkisini artırır. Passiflora, kanı sulandıran ilaçlarla birlikte alınmamalı.
      
Kanser hastaları normal sınırların dışında vitamin kullanmamalıdır.Çünkü kanser tedavisinde programlanmış hücre ölümü söz konusudur, vitaminler buna engel olur. Isırgan otu, sadece bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalarına bu nedenle tavsiye edilir. Ancak, kanseri tedavi edici etkisi yoktur.Greyfurt suyu, antihistaminikler, antidepresanlar, tansiyon ilaçları gibi ilaçların kandaki seviyesini artırır. Dolayısıyla, toksik etki yaratabilir.\"