Sıcaklarda mutlaka bunu için...

Sıcaklarda mutlaka bunu için...

Prof. Dr. Neriman İnanç, sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybına karşı vitamin, mineral, antioksidan özelliği nedeniyle vişne suyu içilmesini önerdi.

Prof. Dr. İnanç, yaptığı açıklamada, artan sıcaklarla birlikte, vücutta oluşan terlemeyle yüksek oranda sıvı ve mineral kaybı oluştuğunu belirterek, "Bu kaybı dengelemek için bol miktarda sıvı tüketilmeli. İçeriğinde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra, bol miktarda antioksidan madde bulunan vişne suyunun özellikle yaz döneminde 7'den 70'e herkes tarafından tüketilmesi gerekir. Vişne suyu vücudun direncini artırıyor, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunduran vişne suyunun sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybını engellemek için besleyici bir alternatif oluyor" dedi.

Yaz aylarında terleme ile vücutta yüksek oranda sıvı kaybı yaşandığını ayrıca terleme ile minerallerin de vücuttan atıldığını belirten Prof. Dr. İnanç, "Sıcak günlerde yaşanan bu kayıpların önüne geçilebilmesi için bol miktarda sıvı tüketmek çok önemli. Vişne ve vişne suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle sıvı takviyesi için besleyici bir seçenek sunuyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İnanç ayrıca, yaz aylarında düşen direnci artırmak için günde bir bardak vişne suyu tüketilmesi gerektiğini de ifade etti.

Vişne suyunun çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten İnanç, "Vişne ve vişne suyu ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor" dedi.

İHA