Stresinizi bu yiyeceklerle atın !

Stresinizi bu yiyeceklerle atın !

Bu yiyecekler tam bir stres düşmanı...

Gün içerisinde çevrenizdekilere toleransınızın azaldığını hissediyorsanız, daha çok ve anlamsız yere sinirlendiğinizi fark ediyorsanız, aynı zamanda depresif hissediyorsanız, besinlerin sinirinize ilaç olabileceğini unutmayın. Sinirinizi yatıştıracak besinlere beslenmenizde yer açın.

Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber'e göre o besinler şunlar:

Kuru baklagiller: Kuru fasulye, nohut, barbunya gibi sindirimi zor olan karbonhidratları içeren kurubaklagiller, kan şekerinizin daha uzun süre dengede kalmasını sağlayarak gerginliğinizin tırmanmasını engellemeye yardımcı olur.

Arpa: Özellikle öğle ve ikindi öğünlerinde tercih edilmesi önerilir. Çorbalara ilave edilebileceği gibi haşlaması, lapası da yapılıp garnitür olarak kullanılabilir.

Acı biber: İçerdiği kapsaisin pigementi, sadece sıcak hissettirmekle ve metabolizma hızlandırmakla kalmıyor, vücutta mutluluk yaratan endorfinin salgılanmasını hızlandırıyor.

Bitter çikolata: Öğleden sonra atıştırması olarak 20-30 gram bitter çikolata tüketebilirsiniz. Hem seratonin salgılayarak daha mutlu hissedeceksiniz, hem de kalp sağlığınıza destek vereceksiniz.

Kivi: Gün boyunca hava, su, yiyecek, içecek gibi kaynaklardan birçok toksin alıyoruz. Bunları vücudumuzdan atmak için de antioksidanlara ihtiyaç duyuyoruz. C vitamini bu konu da ön sıralarda yer alıyor. Kivi, düşük şeker içeriği, düşük kalorisi ve yüksek C vitamini içeriği ile vücudunuzu toksinlerden arındırmaya ve gevşemenize yardımcı olacaktır.