''Stresliyim uzak dur benden !''

''Stresliyim uzak dur benden !''

Sinirleri bozan stres altında yaşamını sürdürmek zorunda olan insanlar için tavsiyeler.

LEYDİTURK.COM/ ÖZEL

Haftasonu yaklaşıyor ve üzerinizdeki stres biraz olsun azalmadı. Bilindik stresten arınma yöntemlerini denediniz fakat bunlar başarılı olmadıysa sizi stresten arındırmaya yardımcı olacak 10 alternatif yönteme göz atın.

- Dişlerinizi fırçalayın. Evet belki garip gelecek ama günde 2-3 defa dişlerinizi fırçalarsanız hijyenden dolayı kendinizi daha rahat ve mutlu hissedeceksiniz.

- Oturur pozisyonda sırasıyla ayak, bilek, diz, bacak... boyna kadar önce kasları kasın ve nefes vererek kasları gevşetin. Bu hareketi günde 1 kez yapmayı deneyin.

- Eve yeni bir bitki alın ve onunla ilgilenin. Ölü yaprakları budayın, suyunu verin, yeni açan tomurcukların gelişimini takip edin.

- Stresli anlar çoğaldığında sizi rahatlatan bir resmi hayal edin veya bir kopyasını yanınızda taşıyın.

- 4 saniyede burnunuzdan nefes alıp, 8 saniyede ağzınızdan verin. Bu rakamlara sadık kalarak arada 1 dakika olacak şekilde günde 3-4 defa bu nefes egzersizini yapın.

- Olduğunuzdan daha dik oturmaya çalışın. Bunu sağlık olarak mutlaka yapmak gerekli olsa da  dik durmak özgüveninizi yükseltir ve daha az kaygı taşımanıza yardımcı olur.

- El yumaşıtıcı kremin verdiği his ve yaydığı koku ile dikkatinizi biraz olsun dağıtarak stresin yarattığı aşırı odaklanma durumundan sıyrılabilirsiniz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.