Stresten basit yöntemlerle uzaklaşın

Stresten basit yöntemlerle uzaklaşın

Stresten uzaklaşarak huzur içinde yaşayabilirsiniz.

- En sevdiğiniz yeri seçin, kafe, deniz kenarı veya orman, belki de evinizin balkonu. Kitabınızı açın ve her şeyi unutup o büyük aleme dalın. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan gerginliğiniz kaybolacak.

- Yürüyüşe çıkın. Mümkün olduğunca bol oksijeni olan yerleri tercih edin. Ancak öğle tatilinde bir kaçamak yapmayı düşünüyorsanız, atın kendinizi sokağa neresi olursa yürüyün.

- Zihninizi özgür bırakın. Meditasyon en iyi rahatlama tekniklerinden biridir. Sessizliğin içinde kaybolun. 15-20 dakika içinde her şeyden uzaklaşırsınız.

- Pek çok hayır kuruluşunda gönüllü olarak çalışabilirsiniz. İnsanlara yardım etmek değerlidir ve kendinizi iyi hissettirir. Yaşlılar, çocuklar veya hayvanlar için bir şeyler yapın. Stresinizden eser kalmayacaktır.

- Gerçekten yoğun stres altında yaşıyorsanız, özel hayatınız veya iş hayatınız sebebiyle gergin bir yaşamınız varsa, profesyonel yardım alın.

- Kokuların sizi sakinleştirip, güzel duygulara yönlendirdiğini biliyor muydunuz? Lavanta, okaliptüs, biberiye, greyfurt, karanfil ve nane gibi kokuları; ev, ofis ve araç içinde bulundurun. Mumlar ve oda kokularını kullanabilirsiniz.