Stresten kurtulma vakti gelmedi mi?

Stresten kurtulma vakti gelmedi mi?

Stresle başa çıkabilmek için bu listeyi uygulayabilirsiniz.

İşyerinde ve özel hayatta stresten uzaklaşmak hiç de kolay olmuyor. Gerek yoğun iş temposu gerekse ev işleri, çocuk bakımı, hayat pahalılığı strese davetiye çıkarırken, yoğun stres de birçok hastalığın kapısını açıyor. İşte size stresten korunmak için bir gün içinde yapmanız gerekenler.

SABAHIN ERKEN SAATLERİ
Tam tahıllı gevrek: Tam tahıllar sizi mutlu yapan serotonin hormonu seviyesini yükseltmeye yardımcı olan kompleks karbonhidratlardır.

Portakal suyu: Portakal suyundaki C vitamini strese maruz kaldığınızda bağışıklık sisteminizi destekler. Ayrıca damarları kuvvetlendirir.

SABAH
Ceviz atıştırın: Ceviz, en iyi amino asit olan ve damarları rahatlatan argin kaynağıdır. Aynı zamanda omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığına da iyi gelir.

ÖĞLEDEN SONRA
Klasik müzik dinleyin: Araştırmalar, günde yarım saat, özellikle klasik müzik dinlemenin, 10 miligram Valium (sakinleştirici etkisi olan güçlü bir ilaç) almayla eşdeğer olduğunu gösteriyor.

AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA
Bulaşıkları yıkayın: Tekrarlayan bir iş yapmak rahatlamanıza yardımcı olur. Bunu bir rutine sokmak kalp atış hızınızı ve tansiyonunuzu düşürmeye yardımcı olur ve nefes alış verişinizi yavaşlatır.

YATMADAN ÖNCE
Kitap okuyun: 6 dakika kitap okumak kalp atış hızınızı yavaşlatır ve kaslarınızdaki gerilimi rahatlatır. Günü geveşeyerek bitirirsiniz.

Siyah çay:
Yapılan bağımsız araştırmalar siyah çayın stresin yarattığı etkileri azalttığını gösteriyor. Günde 4 bardak içilmeli...