Tampon sağlığınızı tehlikeye atıyor

Tampon sağlığınızı tehlikeye atıyor

Vajinal tamponlar, tıpkı petler gibi regl zamanlarımızda vücuttan atılan kanı emmek için kullanılan ürünlerdir.

Tampon tercihlerinin sebeplerinden biri de bazı kadınlar için pet kullanmaktan daha rahat olmasıdır. Günlük düzeninizi bozmak istemiyor, tatil esnasında pet ile zamanınızı boşa harcamıyor veya rahat bir şekilde giyinmek istiyorsanız tampon kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kendinize en uygun tamponu seçtiğinizden emin olmanız çok önemli. Piyasada birbirinden farklı boy ve emme kapasitesi olan tamponların uygunluğunun ilk kriteri kanama miktarınıza göre emme kapasitesi uygun olanlardır. Adet kanamalarının yoğunluğu günler içerisinde değişkenlik gösterdiği için birçok çeşit tampon kullanmanız gerektiğini unutmayın! İlk tampon seçiminizi mutlaka uzman birinden yardım alarak yapmakta fayda var.

Tatil zamanlarınıza regl döneminiz denk geldiyse, denizde yüzebilmek, egzersiz yapmak ve kendinizi daha rahat hissedebilmek için takacağınız tamponu dikkatli seçin. Bunun en büyük sebeplerinden biri de, tampon kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerin varlığı.Öncelikle adet kanamanız için yeterli olacak en küçük tamponu seçin. Tampon kullanmadan önce mutlaka ne şekilde kullanılması gerektiğini okuyun ve hem takmadan önce hem taktıktan sonra el hijyeninize dikkat edin. Tampon değiştirmeyi aksatmayın ve 4 ila 8 saat sınırını aşmayın. Sadece pamuk içeren tamponlar kullanın ve tamponu adet kanaması haricinde başka hiçbir şey için kullanmayın.