Toplumca asosyalleşiyoruz

Toplumca asosyalleşiyoruz

Prof. Karaman gençliğimize ve tüm topluma \"sağlıklı, üretken ve bağımlılıktan uzak bir yaşamı seç\" çağrısı yaptı.

Türkiye bağımlılıklarla mücadelede devrimsel adım atmaya devam ediyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına açıklamalarda bulunan Cemiyet Başkanı Prof Dr. M. İhsan Karaman, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile bağımlılıkların toplum sağlığı üzerine etkilerine dikkat çekti. Prof. Karaman gençliğimize ve tüm topluma "sağlıklı, üretken ve bağımlılıktan uzak bir yaşamı seç" çağrısı yaptı.

Bağımsız ve sağlıklı bir toplum için 93 yıldır çalışan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yeni döneminde de bağımlılıklar üzerine çalışmalarına hız verdi. 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, tıp biliminin uğraş alanları içerisinde koruyucu hekimlik prensiplerini temel alan halk sağlığının çok önemli ve öncelikli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. İçinde yaşanılan toplumun beden ve ruh sağlığının korunması, buna uygun ortam ve şartların hazırlanması, bireylerin sağlığını bozan veya bozma tehdidi yaratan her türlü zararın önlenmesinin genel halk sağlığı ilkeleri olduğunu ifade eden Karaman “Bu bağlamda, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin varlık sebebi ve temel uğraş alanı olan bağımlılıklarla mücadele, 14 Mart’ların gerçek bayramlar olarak kutlanabilmesi için vazgeçilmez bir halk sağlığı görevidir” dedi.

Konuşmasında günümüzde bağımlılıkların çeşitlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. M. İhsan Karaman, gençliğimize ve tüm topluma "sağlıklı, üretken ve bağımlılıktan uzak bir yaşamı seç" çağrısı yaparken, bu tıp bayramında, gittikçe artan bir şekilde hayatımızı kuşatan teknoloji bağımlılığına da dikkati çekti. Karaman, “Birbirlerinin yüzüne ve gözüne bakmadan sosyal ağlar üzerinden konuşan, akşamları aile sohbetleri veya kitap okumaları yerine ardarda televizyon dizilerine mahkum olaAn, aile fertlerinin doğum günlerini internet veya cep telefonuyla kutlayan bir toplum oluyoruz. Kısaca adı sosyal olan mecralar bizi giderek asosyal hale getiriyor. Özellikle genç kuşaklarımızı doğal ve sağlıklı yaşamaktan uzaklaştıran önemli bir tehlike olan teknoloji bağımlılığına karşı el ele vermeliyiz. Sivil toplum ve kamu, gençlere alternatif teşkil edecek sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif uğraşlar ve aktivite alanları oluşturmalıdır” şeklinde konuştu.

Karaman,  "Bağımlı olma, özgür ol!" çağrısıyla tüm sağlık camiasının tıp bayramını kutladı.