Türk kası tehdit ediyor

Türk kası tehdit ediyor

Türkiye'de şişmanlıkla ilgili rakamlar korkunç boyutlara ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun obezite ile ilgili olarak yapmış olduğu araştırmanın sonuçları korkuttu.

Yapılan araştırmaya göre 31 Aralık 2012 tarihinde 75 milyon kişiye ulaşan Türkiye'de 15 yaş ve üstü nüfusun %16,9'u obeziteye yakalanırken, %33'ü fazla kilolu oldu.

15 yaş ve üstü nüfusun baz alındığı TUİK raporundan edinilen bilgilere göre; 8,5 milyon kişi obezite sorunuyla karşı karşıya kalırken 16,5 milyon kişi olması gerekenden fazla kilolu olarak gözüküyor.

İstatistiklere göre her 10 kişiden 1'i obezite hastalığına yakalanmış durumda. Belirtilen bu rakamlar toplandığında ise 25 milyon kişi aşırı kilolu ve obezite sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Uzmanlar, özellikle son yıllarda artan fast food zincirleri ve çağımızın hastalığı stresin obeziteyi tetiklediğini söylüyor.

ERKEKLERİN OBEZİTEYE YAKALANMA ORANI KADINLARDAN DAHA YÜKSEK

Türkiye İstatistik Kurumu'nun raporunda bir diğer dikkat çeken nokta ise erkeklerin gerek kırsal gerekse de kentsel yerleşim yerlerinin ikisinde de kadınlara göre obeziteye yakalanma durumu daha yüksek olması.

Kentlerde obeziteye yakalanan kişilerin %50,6'sını erkekler, %49,4'ünü kadınların oluşturduğu açıklandı.

Türkiye'de son yıllarda artan aşırı kilo ve obezite sorunuyla ilgili Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok yetkili insanları spor yapmak istemeseler de en azından yürüyüş yapmaları konusunda uyarıyor.

Yapılan uyarılarda her gün yapılacak en az 45 dakikalık yürüyüşün ve sağlıklı beslenmenin obezite ve aşırı kilonun önüne geçeceği ve meydana gelebilecek olası sağlık sorunlarının önüne geçeceği belirtiliyor.