Uyku bozukluğu bakın nelere yol açıyor

Uyku bozukluğu bakın nelere yol açıyor

Uyku bozukluğu, unutkanlık ve çabuk sinirlenmeye yol açıyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Beyazıt, uyku bozukluklarının özellikle dikkat eksikliği, unutkanlık, çabuk sinirlenme, hatta ilerleyen dönemlerde depresyon ve panik atak gibi piskojenik problemlere neden olduğunu belirterek, "Bu şekildeki hastalık, dikkat gerektiren meslek guruplarında da ciddi iş kazalarına ve mesleki olarak, ciddi problemlere yol açmaktadır" dedi.

Uyku hastalıklarının halk arasında bilinmeyen hastalıklar olduğunu belirten Medikal Park Özel Elazığ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Beyazıt, hastalığın bazı hekimler tarafından bile akla gelmediğini ve doğru yönlendirmelerin yapılmadığını söyledi. Uyku hastalığında temel şikayetin horlama olduğunu kaydeden Beyazıt, "Horlamanın altındaki, uykuda nefes kesilmesi, uykuda oksijen düşüklüğü ve bunların neden olduğu kalp yetmezliği, depresyon, aşırı sinir, dinç uyanamama, hatta uykuda ani ölüm, açıklanamayan felçler, erken yaşta tansiyon bulguları gibi durumları tedavi edip hem hastanın primer hastalığını, hem de sekonder olarak gelişen tansiyon, diyabet ve bir çok hastalığı da erken dönemde yakaladığımızı hastalığı tedavi ediyoruz. Geç dönemde ise, diyabet ve tansiyon gibi hastalığı olan hastalarda ilaç dozlarını düşürerek, tedaviye katkı sağlıyoruz. Hastalık önemsenmediği, tedavi edilmediği takdirde yıllar içerisinde ilerleyerek, kalp yetmezliği, tansiyon, ani felç, uykuda ölüm ve metabolik sendrom gibi ağır durumlara neden olarak kişinin yaşam kalitesini hem de yaşam süresini azaltmaktadır" dedi. 

  "UYKU BOZUKLUĞU UNUTKANLIK VE ÇABUK SİNİRLENMEYE YOL AÇIYOR"

  Gelişmiş ülkelerde uzun yol şoförleri ve bankacılık gibi hesap işlerinde uğraşan branşlardaki meslek sahiplerinin mutlaka uyku testi yaptırılarak çalıştırıldığını belirten Dr. Hüseyin Beyazıt, bunun çok önemli bir karar olduğunu açıkladı. Dr. Beyazıt, "Uyku bozuklukları özellikle dikkat eksikliği, unutkanlık, çabuk sinirlenme, hatta ilerleyen dönemlerde depresyon ve panik atak gibi piskojenik problemlere neden olabilir. Bu şekilde dikkat gerektiren meslek gruplarında da ciddi iş kazalarına ve mesleki olarak, ciddi problemlere yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.

İHA