Uzun süreli ağrılar depresyona sokuyor !

Uzun süreli ağrılar depresyona sokuyor !

Kronik ağrıdan muzdarip insanlarda depresyon daha sık görülüyor.

Fizyorem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.Dr. Gülçin Gülşen, hayatının bir döneminde herhangi bir sebepten kronik yani uzun süreli ve iyileşmek bilmeyen müzmin ağrılarla yüzyüze kalan bir kişinin depresyon yaşayabileceğini söyledi.

Kronik ağrıdan muzdarip insanlarda depresyon gelişme riski daha fazladır. Çünkü kronik ağrı hayatın birçok alanına sınırlama getirir. Bir kimse müzmin ağrısı nedeniyle günlük faaliyetlerini gerçekleştiremiyor ya da manevi tamin sağladığı etkinlikler içinde yer alamıyorsa, bu durumdan duygusal sağlığı da etkilenir.

Bahçe işleriyle uğraşmak, spor yapmak, dans etmek, seyahat etmek , şarkı söylemek, yemek yapmak gibi şeyler; insana mutluluk verir, işin dışında boş zaman faaliyetleri olarak hoşça vakit geçirmenizi sağlar. Lakin, tam tersine Allah korusun bir iş kazası nedeniyle sakatlık yaşanması ve erken emeklilik gibi bir durumda ise hareketsiz ve ağrılı bir hayat bizi bekler ve ailemiz içinde zorlu bir süreç başlar. Her halükarda hareketsiz bir yaşam ilave sağlık sorunlarını da beraberinde getirir.

Bu durumdaki birinde, bitkinlik, yorgunluk, hayal kırıklığı, kendine ve çevresine karşı öfke duyguları olur.

Normal bir insanın yaşadığı baş ağrısını düşünün. Her şeyi kontrol edebilirken, basit bir baş ağrınızı kontrol edemeyebilirsiniz. Bu da sizi huzursuz eder.

Kronik bir ağrının size getireceği depresyon duygusundan kurtulmak için öncelikle bir plan yapmak gerekir. Daha iyi yaşamak için ağrının sizden aldığı şeyleri geri almayı istemelisiniz. Uygun tedavi yöntemini belirlemek için gerekirse uzman bir doktordan yardım almalısınız.

Prof. Dr. Gülçin Gülşen, Fizyorem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde sebepleri çok çeşitli olan ağrıları ameliyatsız Spinal Dekompresyonla tedavi ederek bir çok kimseye yardımcı olduklarını belirtiyor. Gülşen, böylelikle hastalarımız tekrar normal hayata dönme imkanı buldular diyor ve ekliyor:

\"Hastalar sadece fiziksel bir sebepten bize başvurmuyor, duygusal olarak ta derdine derman arayan çok kimse var toplumumuzda. Onlar karşımıza üzüntülü, umutsuz, hatta depresyon yaşayarak geliyor. Kronik ağrıların hayatlarının en güzel yıllarını zehir eden insanlar biliyorum. Genellikle yıllar boyu, pek çok ağrı kesici ve tedavi yöntemleri de denemişler. Ama hala acı hissediyorlar. Bazıları zor yürüyerek, bastonla kliniğimize gelir. Bazıları ağrıdan iki büklüm, çarpık yürüyerek gelir. İçlerinde işadamı, esnaf, ev kadını, sanatçı, sporcu, şirket yöneticisi olanlar var. Hepsinin ortak söylediği şey, \'bu ağrı beni perişan etti, ne olur eski hayatımı bana kazandırın.\'

\"Kliniğimizde uyguladığımız ameliyatsız Spinal Dekompresyon tedavi yöntemi ağrısız ve mutlu bir hayatın başlangıcıdır. İnanın fiziki tedavi sonrası insanların mutluluğunu görmek, olumlu duygularını yeniden kazandırmak çok şeye değer.\"