Vücudunuzu hastalıklardan koruyun

Vücudunuzu hastalıklardan koruyun

İşte vücudunuzu hastalıklardan korumak için tüketmeniz gereken 7 besin.

Ispanak

Ispanak vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığına karşı da faydalıdır.

Kansere siyah turp

Kara turp sıkıntıyı giderir, uyku verir. Erkeklik gücünü arttırır. Kanseri iyileştirir. Tümörlerin gelişimin önler. Kanı temizleyici özelliğinden dolayı siyah turp alerjileri de iyileştirir. İdrar yollarındaki ve böbreklerdeki taşların düşmesini kolaylaştırır. İştah açar.

Kansızlığa ay çiceği

Ayçiçeğinin tohumları olan ay çekirdeği, damar sertliğini gidermeye yardımcı olur. Özellikle hastaların ve gelişme çağındaki çocukların ihtiyaç duyduğu pek çok protein, vitamin ve mineralleri barındırdığı için iyileşmeyi hızlandırır ve vücut gelişimini destekler. Kansızlığı da iyi gelir.

Temizlikçi portakal

C vitamini deposu olan portakal vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önleyen portakal kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına iyi gelir ve öksürüğü azaltır. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.

Romatizmaya rezene

Rezenenin tohumları protein ve yağ bakımından zengindir. Vücudu rahatlatır. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Anne sütünü artırı. Kansızlığı gidermekte iyidir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.

Akasya nefesleri açar

Akasya ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılır. Kuru akasya yaprağı kaynatılıp içilirse vücudu terletir ve soğuk algınlığına iyi gelir. Akasya çiçeği suda kaynatılarak, vücudu rahatlatan ve zihinsel yorgunluğu gideren akasya çayı elde edilir. Nefes darlığını giderir ve astım şikâyetlerini azaltır.

Kalbin ilacı balda saklı

Bal antibakteriyeldir. Hazmı kolaydır ve midedeki fazlalıkları dışarı atar. Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarına faydalıdır. Buharı ağrıyı dindirir.

Ağrı kesici menekşe

Menekşenin çiçeği, yaprakları ve kökleri A ve C vitamini açısından zengindir. Menekşe yağı egzama ve uyuz gibi deri hastalıklarında oldukça faydalıdır. Menekşenin kokusu baş ağrısını azaltır. Lapa haline getirilip yaralara sürülürse iyileşmeleri hızlandırır.