Yeşil çay varisi önlüyor

Yeşil çay varisi önlüyor

Uzmanlar günde 3 bardak yeşil çay içmeyi öneriyor.

Sağlığa pek çok faydası olan yeşil çayın bacaklardaki varis problemini hafifletmeye yardımcı olduğu açıklandı. 

Yeşil çayın faydalarının saymakla bitmediğini belirten Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, \'Her gün 2-3 fincan yeşil çay tüketmek bedeninizi birçok sağlık sorununa karşı koruyor\' dedi.

Kanar, yeşil çayın faydalarını şu şekilde sıraladı;

Güne enerjik ve mutlu başlamak için çok basit ve keyifli bir tercih. İçerisindeki kafein türevleri sayesinde yüksek enerji sağlıyor.

Yeşil Çay, çok güçlü antioksidan içeriği ile kansere karşı doğadan bir armağan olma özelliği taşıyor. Her gün düzenli tüketilen 4-6 fincan yeşil çay mide, kolon, meme ve sindirim sistemi kanseri riskini azaltıyor.

Yeşil Çay kolesterol için de oldukça faydalı. Daha sağlıklı atan bir kalp için mutlaka tüketilmesi öneriliyor.

GÜNDE 3 FİNCAN VARİSİ ÖNLÜYOR

İçeriğindeki antioksidan, damar kalitesinin artmasına destek veriyor. Günde 3-4 fincan yeşil çay, bacaklardaki varis problemini hafifletmeye yardımcı oluyor.

İnsülin salınımının dengelenmesine destek olan yeşil çay, diyabete karşı gardımızı almamızı sağlıyor. Beklenmedik anda gelen açlık sinyaline karşı bir fincan yeşil çay tüketilmesi öneriliyor.

Her mevsimde günde 2 fincan yeşil çay tüketerek bağışıklığı yüksek tutmak mümkün. Böylelikle mevsim geçişlerindeki sağlık risklerine karşı vücut dirençli hale geliyor.

Egzersizden önce ve diyetlere destek olarak tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırıyor ve kilo korumaya yardımcı oluyor.