Yüz germe estetiği operasyonları

Yüz germe estetiği operasyonları
Güncelleme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yüz germe estetiği teknikleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dolgu ve botoks enjeksiyonları yüz gençleştirme yaygın olarak kullanılan tekniklerin başında gelir. Bu iki teknik arasındaki farklar hastaların en sık sorduğu sorular arasındadır. Çizgileri yumuşatmak için botoks, kontur ve onarım için ise hyalüronik asit dolgu malzemeleri kullanılır. Bunların dışında kullanılan lazer gibi destek terapilerle de cilt sıkılaştırma yapılabilir.

Cerrahi teknikler ile yüz germe operasyonları uzun yıllardır başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Son yıllarda ameliyatsız teknikler ile oldukça doğal görünümlü sonuçlar elde edilebilirken aynı zamanda yara izi ve iyileşme süresi de daha iniyor.

Yüz germe estetiğinde yaşlanma belirtilerini gidermek için alt yüz ve boyundaki gevşekliğin giderilmesi hedeflenir. Özellikle yaşlanma ve menopoz kaynaklı nedenlerle cilt gevşer ve alttaki yağ ve kas tabakası zayıflar, yanaklar sarkar, çene çizgisi belirsizleşir ve gıdı bölgesinde tabakalanma oluşur. Enjeksiyon teknikleri ile nasolabial kıvrımlar, ağız kenarlarını çevreleyen parantezlerin mümkün olduğunca belirsiz bir hal alması sağlanabilir. Cildin yağ ve kas tabakasında hacim eksikleri hyalüronik asit ya da kişinin kendi yağ hücreleri ile giderilirken, botoks ile de yüz kaslarının rahatlaması sağlanabilir. Bunun yanı sıra göz kapağı sorunları ve göz altı torbaları ile morlukları da ışık dolgusuyla giderilebilir.

Çene hattı ve boyun bölgesi uygulamaları

Dolgu malzemeleri ve botoks enjeksiyonları ile yüze sadece hacim kazandırılmaz. Kişinin ihtiyacına göre hacim de azaltılabilir. Örneğin Nefertiti botoksu ve massetter botoksuyla çene ve boyun bölgesi inceltilebilir veya dolgu enjeksiyonuyla hacim kazandırılabilir. Ameliyatsız tekniklerde iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz, ağrı veya sızı hissedilmez, oldukça doğal bir görünüm sağlanabilir. Yüz daha genç ve estetik bir görünürken kişi de daha enerjik bir görünüme kavuşulabilir.

Ameliyatsız yüz germe estetiklerinde hyalüronik asit dolgu malzemeleri, kişinin kendi yağ hücreleri ve botulinum toksini tercih edilebilir. Kullanılan malzemenin türüne göre ortalama 2 yıl enjeksiyonun etkisi devam edebilir. Belirtiler tekrar ortaya çıkmaya başlayınca isteğe göre operasyonun tekrarlanması gerekir.

İleri boyuttaki yaşlanma belirtilerinde cilt germe operasyonları uygulanması gerekir. Anestezi altında uygulanan cerrahi operasyonlarla yüz ve boyun bölgesindeki yaşlanma belirtileri kalıcı bir şekilde giderilebilir. Yüz ve boyun bölgenizdeki yaşlanma belirtilerinden rahatsız oluyor ve estetik olmayı düşünüyorsanız alanında uzman bir estetik cerrahtan destek alarak size özel bilgi almalısınız.